וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנס מדעי בינלאומי במכללת סכנין: פרויקט "דיפלומטיה תרבותית" מחדש קשרים אקדמיים בין חמש מדינות

16.2.2025 / 17:17

הכנס, שנמשך שלושה ימים, התקיים בקמפוס המכללה ושאב השראה מהתמקדות בבינה מלאכותית (AI) ככלי לעיבוד ועיצוב נרטיבים אישיים ודימויים תקשורתיים, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשות לחיזוק דיפלומטיה תרבותית ושיפור קשרים חברתיים

כנס בינלאומי במכללת סכנין. יחצ,
כנס בינלאומי במכללת סכנין/יחצ

מכללת סכנין אירחה לאחרונה כנס מדעי בינלאומי ראשון מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, במסגרת פרויקט חדשני בתחום הדיפלומטיה התרבותית, המיועד לחיזוק הקשרים הבין-תרבותיים והחברתיים. את הפרויקט מובילה המכללה יחד עם המשרד לשיתוף פעולה אזורי, ומשתתפים בו חוקרים ואקדמאים מאוזבקיסטן, טורקיה, גיאורגיה וישראל.

הכנס, שנמשך שלושה ימים, התקיים בקמפוס המכללה ושאב השראה מהתמקדות בבינה מלאכותית (AI) ככלי לעיבוד ועיצוב נרטיבים אישיים ודימויים תקשורתיים, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשות לחיזוק דיפלומטיה תרבותית ושיפור קשרים חברתיים. המטרה העיקרית של הכנס הייתה לחקור כיצד בינה מלאכותית יכולה לתרום לקידום דיאלוגים בין-תרבותיים ולהפחתת פערים תרבותיים באמצעות פתרונות חדשניים.

במהלך האירועים, הציגו חוקרי המכללה, בראשות פרופ' יאסר עוואד, סדרת מחקרים העוסקים בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות לשיפור הבנת הגיוון התרבותי. בין הדוברים בכנס היו גם ד"ר לינה בולס, שהסבירה את השפעת הבינה המלאכותית על דיפלומטיה תרבותית, וד"ר מנאל יזבק אבו אחמד, שהתמקדה בהדגמות מעשיות לשימוש הטכנולוגיה.

בפתיחת הכנס, ברך פרופ' יאסר עוואד את המשתתפים והדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין מדינות שונות בתחומי תרבות ותקשורת. הוא ציין כי המכללה שואפת להציע פתרונות חדשניים לפיתוח קשרים בין-תרבותיים תוך שימוש בטכנולוגיות חכמות. פרופ' פייסל עזאייזה, נשיא המכללה, הדגיש את חזון המכללה בהרחבת שיתופי פעולה אקדמיים עם מוסדות מחו"ל, בעוד שפרופ' פאדיה נאסר אבו-היג'א, רקטור המכללה, ציינה את תרומת הכנסים הללו לחיזוק הקשרים הבינלאומיים.

הכנס גם כלל הצגת רעיונות שיכולים לעצב את העתיד של הדיפלומטיה התרבותית בעזרת כלים של בינה מלאכותית, מה שיביא להחלפת תרבויות וידע בין מדינות שונות. הפרויקט יימשך עם חילופי משלחות אקדמיות בין המדינות המשתתפות, כולל ביקורים באוזבקיסטן ובטורקיה, במטרה לחזק את שיתוף הפעולה המדעי ולהרחיב את המחקר בתחום הדיפלומטיה התרבותית והבינה המלאכותית.

המועצה להשכלה גבוהה אישרה לפני כחצי שנה כי המכללה האקדמית להכשרת מורים בסכנין תהפוך החל משנת הלימודים הבאה למכללה אקדמית כללית הזוכה לתקציב מהוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה. מכללת סכנין תהפוך למכללה האקדמית הכללית הראשונה בישראל הפועלת בעיר ערבית.

במכללה עומדים לפתוח שתי פקולטות עיקריות, הפקולטה למדעי החברה טכנולוגיה ומדעי המחשב, תכשיר סטודנטים לתארים בכלכלה וניהול, פסיכולוגיה ומדעי המחשב. הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות תכלול הכשרה בתחום הפרעות בתקשורת, עבודה סוציאלית ועוד מקצועות פרא רפואיים בעתיד, כאשר החוט המקשר בין כולם היא העובדה שמדובר במקצועות אשר להם יש ביקוש בשוק העבודה.

תוכנית עתידית נוספת של ראשי המכללה, היא תוכנית M.A בשיתוף פעולה עם מספר אוניברסיטאות מחו"ל בתחום לימודי דיפלומטיה ומעורבות חברתית. המכללה כבר רכשה ניסיון במסגרת תוכנית מנדלה ובעבודה משותפת עם אוניברסיטאות מחו"ל, והכוונה היא לפתח מסלול ייחודי שיכשיר סטודנטים לעסוק בדיפלומטיה וביחסים בינלאומיים.

המשרד לשיתוף פעולה אזורי תומך באקדמיה הישראלית מתוך תפיסתה כעוגן משמעותי לקידום שיתופי הפעולה עם מדינות האזור במישור האקדמי-תרבותי, המסייע לחיזוק מעמדה ותדמיתה של ישראל במרחב האזורי בפרט, והבינלאומי בכלל.

  • עוד באותו נושא:
  • קריירה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully