וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשורות טובות למנהלי קרנות הון סיכון: שיעור המס על דמי הצלחה יופחת מכ-50% ל-25%

צורי דאר

7.4.2003 / 16:00

כך מסרה היום נציבת מס הכנסה בכנס איגוד קרנות ההון סיכון; carried interest הוא התגמול הניתן לשותפים כלליים בקרנות הון סיכון במקרה של מימוש השקעה



נציבות מס הכנסה ואיגוד קרנות ההון סיכון הגיעו אתמול להסדר לפיו יורד שיעור המס על דמי הצלחה (carried interest) לכ-25%. זאת בדומה למיסוי אופציות הניתנות לעובדים בחברות; כך מסרה היום נציבת מס הכנסה טלי ירון אלדר בכנס איגוד קרנות ההון סיכון הנערך בתל אביב.



carried interest הוא התגמול הניתן לשותפים כלליים בקרנות הון סיכון במקרה של מימוש השקעה. כאשר חברה מגיעה לשלב האקזיט - רכישה או הנפקה, מקבלים השותפים המוגבלים את מרבית התשואה בשיעור 80%, והשותפים הכלליים (חברת הניהול) מקבלים 20% מהתשואה. במקרים רבים מדובר בבונוסים עצומים הזורמים לכיסיהם של מנהלי קרנות ההון סיכון, מעבר לדמי הניהול הגבוהים הנגבים על ידם.



עד כה התייחסה נציבות מס הכנסה ל-carried interest כרכיב במשכורת ושיעורי המס הגיעו לכ-50% במקרים רבים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully