וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק ישראל יפרסם את החלטת הריבית. בונים על ירידה? כנראה שתתאכזבו

24.2.2025 / 6:58

בהחלטת בנק ישראל שתפורסם היום על הריבית במשק לא צפויות הפתעות, והיא תמשיך לעמוד ככל הנראה על 4.5%. אולם בשווקים נאחזים באמירת הנגיד לפיה נסיים את 2025 עם עד שתי הורדות ריבית. למה השקל החזק לא יעזור לה לרדת היום ומתי נראה הפחתה?

מסיבת עיתונאים, נגיד בנק ישראל אמיר ירון העלאת ריבית/בנק ישראל

לאחר שהותיר אותה על כנה בהחלטתו הראשונה ל-2025 בחודש שעבר, נגיד בנק ישראל ימסור היום (שני) את החלטת הריבית השנייה שלו השנה. גם הפעם, רוב האנליסטים סבורים כי לא צפויה הפתעה - והנגיד, פרופ' אמיר ירון, יחד עם חברי הוועדה המוניטרית - ישאירו את הריבית ברמה של 4.5%.

עם זאת, בשווקים זוכרים היטב את התבטאויותיו של הנגיד ירון מהחודשים האחרונים, לפיהן בבנק צופים אחת או שתי הורדות ריבית עד סוף השנה. עם זאת, בבנק ישראל חידדו כי על מנת שזה יקרה, צריכות לחול כמה אירועים במשק - האחד הוא התמתנות בסביבת האינפלציה, והשני הוא העברתו של תקציב 2025 בצורה אחראית ומרוסנת - ולהבטיח עמידה ביעד הגירעון.

אף שרוב התחזיות להורדת הריבית מדברות על הרבעון השלישי או הרביעי של השנה, השווקים אופטימיים לגבי הירידה באינפלציה. מדד המחירים לצרכן עלה אומנם בינואר ב-0.6%, אך נזכיר כי מדובר היה בנתון כמעט ידוע מראש, שנבע מהעלאת המע"מ וההתייקרויות בכל התחומים, המוצרים והשירותים - וכי הכלכלנים מצפים להתכנסות מסוימת במדד פברואר, שיפורסם בחודש הבא.

נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון. צילום: אורן בן חקון/פלאש 90, עיבוד תמונה
נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון/עיבוד תמונה, צילום: אורן בן חקון/פלאש 90

"בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית על כנה", אומר מודי שפריר, אסטרטג השווקים הראשי בבנק הפועלים, "ובדומה לפד - צפוי, להערכתנו, לציין כי הריבית לא תרד עד אשר סביבת האינפלציה תתכנס לעבר היעד. אנו נותרים בהערכתנו כי העלייה החדה והרוחבית באינפלציה בינואר (גם בנטרול פעולות הממשלה), והציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה בחודשים הקרובים, תוביל לכך שהריבית תיוותר על כנה עד למחצית השנייה של 2025".

"השוק צופה עתה הורדת ריבית ראשונה באוגוסט 2025, וריבית של 3.80% בעוד שנה", הוא ממשיך.חלק מהאנליסטים סוברים כי על אף שהשקל נמצא במגמת התחזקות, זו לא תוביל להורדת הריבית כבר במחצית הראשונה של 2025. "ההתחזקות החדה שלו עד כה לא תומכת לכשעצמה בהקדמת מועד הורדת הריבית", טוען שפריר.

לדבריו, "בניגוד למגמה בשנים טרום העלייה החדה באינפלציה (אז התחזקות השקל הובילה לרכישות מט"ח מאסיביות מצד בנק ישראל, ולהורדת הריבית), הבנק לא חושש כיום ממצב בו התחזקות השקל תוביל להתמתנות האינפלציה. נהפוך הוא - בבנק לבטח מעוניינים בהתחזקות נוספת של השקל, אשר תעזור לאינפלציה להתמתן אל עבר היעד".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully