וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"הבנתי שהלכו 50 אלף שקל": ההונאה שמצליחה להפיל ישראלים

עודכן לאחרונה: 25.2.2025 / 15:16

נוכלים מתחזים לבורסת בינאנס כדי לרוקן חשבונות קריפטו - משקיע בודד איבד 50 אלף שקל בהונאה מתוחכמת; שוק הקריפטו בירידה חדה כאשר ביטקוין צונח לרמה של 88 אלף דולר למטבע - הנמוכה ביותר מאז נובמבר

מטבעות דיגיטליים/pexels

גל הונאות חדש מרים את ראשו ופוגע במשקיעי קריפטו ישראלים, כשנוכלים מתחזים לנציגי בורסת בינאנס הפופולרית ומשכנעים את קורבנותיהם להעביר את כספם ל"ארנק בטוח" שנשלט על ידם.

במקרה אחד שתועד בקבוצת הפייסבוק "ביטקוין ישראלי", איבד משקיע ישראלי כ-50 אלף שקלים לאחר שיחה עם "נציג שירות" מזויף.

Binance. ShutterStock
Binance/ShutterStock

כך זה עובד

ההונאה פועלת בצורה משכנעת במיוחד, הקורבן מקבל הודעת SMS או שיחת טלפון מספק שנראה כאילו הוא מהמקור הלגיטימי, בורסת בינאנס, עם אזהרה כי זוהתה פעילות חשודה בחשבון. מי שמגיב מועבר ל"נציג שירות" שמדבר באנגלית עם מבטא בריטי, המסביר שיש לנקוט בצעדים מיידיים להגנת החשבון.

"הנציג טען שניסו למשוך כסף מהחשבון שלי בהולנד", סיפר המשקיע שאיבד כ-50 אלף שקלים. "הוא המליץ להעביר את הכסף לארנק Trust Wallet שכביכול בטוח יותר. הכל נעשה דרך האתרים והאפליקציות הרשמיות, אבל הטעות שלי הייתה להשתמש ב-12 מילות המפתח שהוא סיפק לי".

כך, למרות שהקורבן לא שיתף את הסיסמה שלו ונכנס רק לאתרים רשמיים, שימוש בצירוף המילים בעצם נתן את הגישה לארנק ספציפי, אליו הועברו הכספים, מה שאפשר לנוכלים גישה מלאה ושליטה על הארנק ברגע שהכסף הועבר אליו.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

שימו לב לנורות אדומות

ישנם מספר עקרונות מנחים שיכולים לרמוז לנו על סימנים מחשידים, גם במקרה זה:

  • בורסת בינאנס הצהירה כי היא לעולם לא יוצרת קשר טלפוני עם לקוחות - אין לה מוקד שירות כזה
  • אף גורם לגיטימי לא יבקש להעביר כספים ל"ארנק בטוח"
  • לעולם אין לשתף או להשתמש בצירוף מילים שמישהו אחר סיפק
  • הנוכלים מנצלים את חוסר הבנתם של משקיעים לגבי ההבדל בין קוד הגנה על האפליקציה לארנק לבין צירוף המילים הקריפטוגרפי, שהוא בהחלט הבעלות על הכספים

יחידת הסייבר במשטרת ישראל דיווחה על עלייה במספר ההתקפות מסוג זה בימים האחרונים המכוונות ספציפית למשקיעים ישראלים.

מאיפה הנוכלים יודעים מי מחזיק קריפטו? אחת השאלות המטרידות היא כיצד הנוכלים מזהים את קורבנותיהם. על פי עדויות, רבים מהנפגעים הצטרפו בעבר לקבוצות וואטסאפ ופייסבוק שעוסקות בקריפטו, שחלקן נועדו מלכתחילה לאיסוף מספרי טלפון של משקיעים פוטנציאליים.

"מאז 2021 התחלתי לקבל הודעות ועדכונים ממספר שזיהיתי כבינאנס", הוסיף אותו משקיע, בפוסט שכתב. "זה יצר אצלי תחושת אמינות כשהתקשרו".

שוק הקריפטו במגמת ירידה חדה

במקביל לגל ההונאות שחווים משקיעים ישראלים, שוק הקריפטו כולו סובל מירידות שערים משמעותיות.

ביטקוין צנח לרמת 88,200 דולר, בה נסחר נכון לכתיבת מילים אלו, הנמוכה ביותר מאז נובמבר, ואיבד כ-7.8% מערכו ב-24 השעות האחרונות. שווי השוק הכולל של הקריפטו ירד מ-3.31 טריליון דולר לכ-2.87 טריליון דולר.

בין הגורמים לירידות מציינים המומחים את ההאטה בהשקעות מוסדיות בקרנות סל הקשורות לתחום, אי-הודאות המאקרו-כלכלית והמתאם ההולך וגובר בין שוק הקריפטו לשווקים המסורתיים, שגם הם חווים ירידות משמעותיות בימים האחרונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully