מועצת המנהלים של הקונגרס היהודי העולמי מינתה השבוע פה אחד את הפילנתרופ הישראלי-קנדי סילבן אדמס לנשיא אזור ישראל בקונגרס היהודי העולמי בישראל.
אדמס בתפקידו יעמוד בראש חיזוק הקשרים בין הקהילות היהודיות בעולם לבין מדינת ישראל, זאת בנוסף לחיזוק התמיכה הדיפלומטית בישראל בסביבה גיאופוליטית שנעשית מורכבת יותר ויותר.
אדמס, שיצטרף גם לועד המנהל של הקונגרס היהודי העולמי, בעל רקורד מוכח של מנהיגות ומחויבות לישראל ולעולם היהודי. מינויו כנשיא אזור ישראל בקונגרס היהודי העולמי מתרחש לאחר אירועי ה-7 באוקטובר שאחריהם, גבר הצורך בחיזוק מעמדה הבינלאומי של ישראל והגברת התמיכה בה מצד קהילות יהודיות בתפוצות. לצורך השגת מטרות אלו, אדמס יפעל להקים שותפויות חדשות עם ממשלות זרות ועם המגזר הפרטי.
"כבוד הוא לי להצטרף לקונגרס היהודי העולמי באזור ישראל, גוף המופקד על המשימה הקריטית ביותר של חיזוק הקשרים בין הקהילות היהודיות לבין המדינה היהודית היחידה בעולם", אמר אדמס. "בזמן היסטורי זה בו מדינת ישראל מתמודדת עם אתגרים רבים והזדמנויות גדולות, העבודה שלנו חשובה יותר מאי פעם. יש לנו אחריות לחזק את האחדות היהודית ולהגביר את המעורבות של הקהילות עם מדינת ישראל, ולוודא שקהילות יהודיות ברחבי העולם ירגישו חיבור, מעורבות ומסוגלות לתמוך בישראל באופן משמעותי. באותה מידה, נמשיך להיאבק יחד עם הקהילות בתפוצות במאבקן נגד האנטישמיות הגוברת בעקבות ההתקפה האכזרית ב-7 באוקטובר".
"שחקן מהותי בהגברת הקשרים"
רון לאודר, נשיא הקונגרס היהודי העולמי, אמר: "המחויבות העמוקה של סילבן אדמס לישראל ולעם היהודי ניכרת בכל תחום. כנשיא אזור ישראל בקונגרס, סילבן יהווה שחקן מהותי וחשוב בהגברת הקשרים בין ישראל לקהילות היהודיות בעולם, במיוחד בזמנים בהם האחדות והתמיכה קריטיים מתמיד. היכולת שלו לחבר אנשים יחד ולחזק את מעמדה של ישראל בזירה הבינלאומית תהפוך אותו לנכס יקר ערך עבור אזור ישראל בקונגרס היהודי העולמי ועבור כל העולם היהודי".
הדסה גצלסטין, יו"ר הדירקטוריון של הקונגרס היהודי העולמי ישראל, הוסיפה: "אני רוצה להודות לסילבן אדמס על קבלת תפקיד זה, המסמן פרק חדש ומרגש עבור הקונגרס. כארגון חזק ודינמי, אנו מחויבים להעמיק את הקשר בין ישראל לקהילות יהודיות בעולם. המסירות, האנרגיה והמנהיגות של אדמס יגבירו את מאמצינו בעבודה לצד המנהלים שלנו בישראל. בזמנים מאתגרים אלה, ניסיונו וחזונו יהיו חיוניים בחיזוק הקשר הבלתי מעורער בין מולדתנו לבין התפוצות".
אדמס המתגורר בישראל מאז שנת 2016, הפך לדמות בולטת המייצגת את המדינה על במות בינלאומיות. לעיתים מכנים אותו "שגריר לא רשמי של ישראל", מאחר והיה מעורב בהבאת אירועים ספורט ותרבות בינלאומיים, כגון הגעת ליאו מסי ונבחרת ארגנטינה במשחק ידידות עם נבחרת ישראל ובמשחק הגמר של גביע הסופר קאפ הצרפתי עם פריז סן ז'רמן, וכן הופעתה של מדונה בתחרות האירוויזיון בתל אביב ובהבאת "הג'ירו ד'איטליה" לישראל, האירוע הספורטיבי הגדול ביותר שהתקיים בארץ בתולדות המדינה. יוזמות אלו הציגו את ישראל למאות מיליונים ברחבי העולם, והדגישו את מעמדה כמרכז עולמי לתרבות ולספורט.
אדמס מאמין מאוד גם בחדשנות מדעית ורפואית, והיה מעורב ביוזמות שמציגות את תרומותיה של ישראל לעולם בנושא חדשנות רפואית, תוך שיפור תשתיות הבריאות שלה.
באמצעות קרן משפחת סילבן אדמס, הוא תמך במוסדות יהודיים בצפון אמריקה, תוך מתן עדיפות לחינוך ולשמירה על המשכיות דמוגרפית. בשנת 2023, אדמס קיבל את הכבוד להדליק משואה בטקס יום העצמאות ה-75 של ישראל בהר הרצל כנציג הקהילות היהודיות בתפוצות- רגע משמעותי עבור משפחתו המסמן את המסע האישי שלו בעבר, בהווה ובעתיד.