וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החברה הביטחונית מבהירה: חליוה לא עובד אצלנו וגם לא יעבוד

עודכן לאחרונה: 13.3.2025 / 10:45

לאחר שאמש פורסם כי ראש אמ"ן ב-7/10, אהרון חליוה, עשוי להצטרף לחברה הביטחונית IWI וקיים עמה פגישות, בחברה מבהירים כי הדבר לא על הפרק: "IWI אינה מעסיקה ואין בכוונתה להעסיק את אהרון חליוה"

ראש אגף המודיעין בהערכת מצב בשכונת רימאל בעיר עזה: "צריך להמשיך וללחוץ על האויב, המערכה רב זירתית ויש לה עוד חודשים קדימה"/דובר צה"ל

החברה הביטחונית IWI מבהירה כי ראש אמ"ן ב-7/10, אהרון חליוה, אינו מיועד להצטרף אליה, זאת לאחר שאמש פורסם בכלכליסט כי הוא קיים מספר פגישות עם החברה.

לפי הדיווח, חליוה, שהתפטר מתפקידו בעקבות כשלי אמ"ן ב-7 באוקטובר, עובר לעסוק בייעוץ לחברות ביטחוניות. עוד דווח כי חליוה קיים מספר פגישות עם סמי קצב, הבעלים של חברת הנשק IWI, ולדברי גורמים שונים אף השתתף בפגישות עסקיות של החברה.

בדיווח נרשם כי בסביבת IWI לא מכחישים שנערכו פגישות אך מדגישים שלא סוכם בין הצדדים הסכם העסקה.

היום הודיעה החברה כי חליוה לא עתיד לעבוד בשורותיה: "הבהרה: חברת IWI אינה מעסיקה ואין בכוונתה להעסיק את אהרון חליוה".

עוד מסרה החברה כי "IWI מבקשת להבהיר לציבור, כי בניגוד לפרסומים שעלו אתמול והבוקר באמצעי התקשורת, החברה אינה מעסיקה ואין בכוונתה להעסיק את אהרון חליוה".

עוד מציינת החברה כי "אנו מוקירים את זכרם של הנופלים והנרצחים במתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל, ומבקשים לחבק את המשפחות השכולות אשר איבדו את היקר להן מכל. אנו מייחלים להחלמתם המהירה של כל הפצועים בנפש ובגוף ולשובם המהיר של כל החטופים לחיק יקיריהם".

ראש אמ"ן אהרון חליוה. אבשלום ששוני, פלאש 90
ראש אמ"ן אהרון חליוה/פלאש 90, אבשלום ששוני

הדיווח על המשרה החדשה עורר תגובות זעם בקרב משפחות שכולות. כך למשל אמרה שלי משל יוגב, אמה של ליבי כהן-מגורי ז"ל שנרצחה במסיבת הנובה, "מי החברה ההזויה, שאני באופן אישי אדאג לרדוף אותה כל עוד אני אוכל, שלוקחת את ראש אמ"ן הכושל בהיסטוריה שגרם להרג, לרצח של אלפי אנשים, לריסוק של אלפי משפחות? מי לוקח את חליוה לעבוד ולייעץ לו ביטחונית? מי ההזוי הזה? במקום שהוא יישב מבויש בביתו וירגיש מחנק בגרון כל יום על מאות ואלפי הנרצחים שקבורים באדמה, כמו שאני מרגישה, אתה הולך ומייעץ ביטחונית? תתביישו".

תגובה נוספת הגיעה מאיציק בונצל, אביו של סמ"ר עמית בונצל ז"ל שנפל ברצועה, שאמר כי "אם תעסיקו את חליוה, תפגשו מאות משפחות שכולות מול המשרדים. מי שיחשוב להעסיק את חליווה או את הרצי או את מפקד 8200 או את אלוף פיקוד דרום, או כל אדם שאחראי ל-7/10 - הם ימצאו מאות משפחות שכולות מול העסק שלהם. מקומו של חליוה בכלא".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

התפטר בעקבות הכישלון

בחודש אוגוסט 2024, שלח חליוה מכתב לרמטכ"ל דאז הרצי הלוי והודיע על כוונתו להתפטר. במכתב פירט חליוה את הסיבות להתפטרותו וקיבל אחריות על מחדל 7 באוקטובר. מי שהחליף אותו ומכהן כראש אמ"ן הוא אלוף שלומי בינדר.

לדברי גורמים ביטחוניים, הרמטכ"ל דאז ביקש ממנו להמתין עם ההתפטרות, וזאת לאחר שהתלבט במשך תקופה ארוכה האם להתפטר באופן מיידי או להמתין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully