וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"עשרות מיליונים בחודש": כך עוקפת רוסיה את הסנקציות הבינלאומיות

16.3.2025 / 13:02

דיווח מרעיש: רוסיה משתמשת בקריפטו למכירת נפט לסין והודו, ועוקפת סנקציות מערביות באמצעות ביטקוין, אתריום ו-USDT; עוד בקריפטו: האם משפחת טראמפ עתידה לרכוש חלק מבורסת בינאנס?

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מדבר על הנשק הגרעיני של ארצו - והמצב בו תעשה בו שימוש/רויטרס

רוסיה משתמשת במטבעות קריפטו לביצוע עסקאות נפט עם סין והודו, במטרה לעקוף את הסנקציות המערביות - כך נחשף לראשונה בדיווח ברויטרס.

מקורות סיפרו לרויטרס כי חברות נפט רוסיות מנצלות מטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין, אתריום וסטייבלקוינס (מטבעות יציבים) כדי להקל על המרת יואן סיני ורופי הודי לרובל רוסי, בפעילות שהולכת וצוברת תאוצה בשוק האנרגיה הרוסי.

כך עוקפת רוסיה את הסנקציות

על פי המקורות, חלק מחברות הנפט הרוסיות פועלות במודל עבודה המבוסס על מתווכים: קונה סיני משלם לחברת מסחר המשמשת כמתווכת מחוץ לגבולות. המתווך ממיר את התשלום לקריפטו ומעביר אותו לחשבון אחר, ממנו הוא נשלח לחשבון שלישי ברוסיה והופך לרובלים.

עבור אחד מסוחרי הנפט הרוסיים המוכרים לסין, היקף עסקאות הקריפטו מגיע לעשרות מיליוני דולרים בחודש. אף שמטבעות מסורתיים עדיין מהווים את עיקר עסקאות הנפט של רוסיה, השימוש בקריפטו הולך וגדל.

"רוסיה הקימה מגוון מערכות ו-USDT היא רק אחת מהן", אמר חוקר בחברת חקירות המתחקה אחר השימוש במטבעות קריפטוגרפיים לעקיפת סנקציות. החוקר ביקש מרויטרס להישאר בעילום שם.

הבנק המרכזי הרוסי לא הגיב לידיעה. בשנה שעברה, הבנק ציין כי עיכובים בתשלומים בשל סנקציות הפכו לאתגר משמעותי עבור הכלכלה הרוסית.

נשיא רוסיה וולדימיר פוטין בפורום כלכלי בעיר ולדיווסטוק, רוסיה.5בספטמבר 2024. רויטרס
נשיא רוסיה וולדימיר פוטין בפורום כלכלי בעיר ולדיווסטוק, רוסיה.5בספטמבר 2024/רויטרס

כלי להגנה על הדולר

בעוד רוסיה משתמשת בקריפטו לעקיפת סנקציות, הממשל האמריקאי מפתח גישה חדשה המתמקדת בסטייבלקוינס (מטבעות יציבים) כאמצעי להבטחת הדומיננטיות של הדולר בכלכלה העולמית.
.
סטייבלקוינס הם מטבעות הצמודים בערכם למטבעות הממשלתיים המוכרים. הפופולריים ביותר בשימוש רחב הם USDT ו-USDC הצמודים בערכם לדולר האמריקאי

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, הצהיר בפסגת הקריפטו בבית הלבן ב-7 במרץ: "אנחנו הולכים להשקיע מחשבה רבה במשטר הסטייבלקוינס, וכפי שהנשיא טראמפ הנחה, אנחנו הולכים לשמור על הדולר האמריקאי כמטבע הרזרבה הדומיננטי בעולם, ונשתמש בסטייבלקוינס כדי לעשות זאת".

טראמפ עצמו אמר בפסגה כי הוא מקווה שהמחוקקים יעבירו חוק רגולטורי מקיף לסטייבלקוינס שיגיע לשולחנו לפני פגרת הקונגרס באוגוסט, מה שמצביע על הדחיפות שהממשל מייחס לנושא.

חבר בוועדת הפדרל ריזרב, כריסטופר וולר, הביע גם הוא תמיכה בשימוש בסטייבלקוינס לחיזוק הדולר בפברואר 2024 ושוב בפברואר 2025. וולר טען כי ההשפעה של מטבעות קריפטוגרפיים על נתח השוק של הדולר האמריקאי תמותן על ידי הביקוש לסטייבלקוינס.

דרמה בבינאנס: מעורבות משפחת טראמפ?

במקביל להתפתחויות אלה, ה-Wall Street Journal דיווח כי משפחת טראמפ נמצאת במגעים להשגת אחזקה פיננסית בזרוע האמריקאית של בינאנס, דיווח שהוביל לעליית BNB, מטבע הקריפטו של הבורסה הפופולרית.

הסדר כזה היה מקשר את משפחת הנשיא לחברה שהודתה בהפרת חוקי איסור הלבנת הון בשנת 2023. על פי העיתון, בינאנס פנתה לבעלי ברית של טראמפ כבר בשנה שעברה כחלק ממאמץ רחב יותר לשוב לשוק האמריקאי.

צ'אנגפנג ז'או (CZ), המייסד לשעבר של בינאנס, הכחיש בתוקף את הטענות שפורסמו. הוא הבהיר כי לא התקיים משא ומתן בין Binance.US לצוות של טראמפ ודחה טענות שביקש באופן אישי חנינה פדרלית מהנשיא לשעבר.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עונה לשאלות כתבים בבסיס אנדרוז במרילנד. רויטרס
רוכש חלק מבינאנס? בורסת הקריפטו הכחישה/רויטרס

מבט לעתיד: משחק שח גלובלי

ההתפתחויות האחרונות מציירות תמונה מורכבת של משחק שחמט גיאופוליטי, כאשר מעצמות עולמיות מנצלות את התעשייה המתפתחת למטרות אסטרטגיות שונות.

על פי מומחים שונים, גם אם הסנקציות על רוסיה יוסרו והשימוש בדולר יתאפשר שוב, סביר להניח שהשימוש בקריפטו במסחר הנפט הרוסי ימשיך.

במקביל, הגישה החדשה של ארה"ב לסטייבלקוינס עשויה לסמן תפנית משמעותית במדיניות הקריפטו של המעצמה, מ"מלחמה בקריפטו" ליישום אסטרטגי של הטכנולוגיה לשימור ההגמוניה הפיננסית האמריקאית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully