וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הניסיון לפטר בכירים מפיל את הבורסה: צניחה במדדים המובילים

עודכן לאחרונה: 23.3.2025 / 12:12

הבורסה מגיבה לאירועים הפוליטיים וההסלמה הביטחונית, ושבוע המסחר נפתח בירידות משמעותיות בעקבות מהלכי הממשלה שמדאיגים את המשקיעים

בווידאו: תומר ורון היועץ הכלכלי של RISEUP בתוכנית וואלה פתרנו על תעודת זהות בנקאית וטיפים לחיתוךעמלות הבנקים/צילום: אולפן וואלה

פתיחה שלילית לשבוע המסחר: לאחר הנפילה בשקל ביום שישי - גם הבורסה מגיבה בירידות למשבר הפוליטי-חוקתי בעקבות הניסיונות לפטר את ראש השב"כ רונן בר, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, וכן להסלמה במצב הביטחוני.

ההתפתחויות הפוליטיות מעיבות על פתיחת שבוע המסחר בת"א, שנפתח הבוקר (ראשון) בירידות שערים חדות, וזאת על רקע חשש המשקיעים ממשבר חוקתי בישראל בעקבות פיטורי ראש השב"כ על ידי הממשלה, ההחלטה של בג"ץ להקפיא בשלב זה את הפיטורים - והרמיזה של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא עשוי שלא לקבל את החלטת בית המשפט.

מדד ת"א 35 יורד ב-2.32%, ת"א 90 משיל מערכו 4.01%, מדד תל אביב 125 יורד ב2.77%, מדד הביטוח צולל ב-5.8% ומדד הנדל"ן יורד ב-3.6%. מדד הבנקים משיל מערכו 4.25%, כאשר פועלים ולאומי יורדים ב-2.9%, דיסקונט נחתך ב-3%, מזרחי טפחות יורדת ב-2.9% ובינלאומי נחלש ב-2.2%.

ירידות שערים בבורסה. ShutterStock
ירידות שערים בבורסה/ShutterStock

הנפילות בשווקים מגיעות לאחר שביום שישי איימו פורום העסקים, המייצג כ-200 מראשי המשק בישראל, ומטה ההייטק הישראלי, בהשבתת המשק הישראלי אם הממשלה לא תכבד את הצו שהוציא בג"ץ להקפאת הפיטורים של ראש השב"כ רונן בר.

"במידה שממשלת ישראל לא תכבד את הצו ותוביל את ישראל למשבר חוקתי, נקרא לכל הציבור בישראל להפסיק לכבד את החלטות הממשלה על כל המשתמע מכך ונעצור את המשק הישראלי", נמסר בהודעה מטעם פורום העסקים. עוד קרא הפורום לראש הממשלה בנימין נתניהו: "עצור את ההידרדרות הפנימית של המדינה שאתה מוביל".

"הפרת צו בג"ץ או כל צו של בית המשפט הוא קו אדום שאין חזרה ממנו, ויהפוך את מדינת ישראל למדינת עולם שלישי שהמשקיעים הזרים יברחו ממנה", נמסר מטעם מטה ההייטק הישראלי, המונה עשרות חברות הייטק מהגדולות בישראל וקרנות הון סיכון מובילות. "במידה והממשלה תחליט להוביל את ישראל בעיניים פקוחות למשבר חוקתי אנחנו נשבית את החברות ונצא למאבק ציבורי ביחד עם כל הכוחות של החברה הישראלית. אנחנו קוראים לנתניהו לבלום רגע לפני הנפילה לתהום".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

בנימין נתניהו, רונן בר. צילום: ראובן קסטרו, עיבוד תמונה
ראש הממשלה נתניהו וראש השב"כ רונן בר/עיבוד תמונה, צילום: ראובן קסטרו

גם יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד הצטרף לאיומים ואמר: "אני מצפה שממשלת ישראל תקיים ותכבד כל החלטה של בית המשפט בדיוק כפי שהממשלה מצפה מהאזרחים, מההסתדרות וארגונים נוספים. מדינת ישראל היא מדינת חוק והממשלה אינה מעל לחוק. אנחנו על סף אנרכיה בחסות הממשלה, ולא אתן יד להרס החברה הישראלית. זה לא מתקבל על הדעת שיש בכוונת ממשלת ישראל לא לקיים פסיקה. אני עוקב בדאגה אחר המתרחש ואני מקווה שהממשלה והעומד בראשה יתעשתו. אי קיום פסיקה הוא קו אדום אחרון בהחלט שאין לעבור אותו, ואין בכוונתי לשבת בשקט כאשר מפרקים את מדינת ישראל".

  • עוד באותו נושא:
  • בורסה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully