מתכננים לצאת לנסיעות וטיולים משפחתיים בחול המועד פסח? הם כרגע התייקרו עוד קצת.
משרד האנרגיה והתשתיות עדכן היום כי מחירי הדלק יתייקרו שוב ב-1 באפריל ב-8 אגורות ויעלו ל-7.31 שקל לליטר בשירות עצמי, ול-7.75 שקל לליטר בשירות מלא. מדובר בעלייה של 8 אגורות לעומת חודש קודם
המחיר במשאבות יעודכן בחצות הלילה שבין שני לשלישי (31.3.25-1.4.25).
באילת, שם גם מחיר הדלק פטור ממע"מ, המחיר בשירות עצמי יעמוד על 6.2 שקל לליטר, ועל 6.4 שקל בשירות מלא.
במנהל הדלק אומרים כ העלייה במחיר החודש נובעת בשל עלייה מהתחזקות שער הדולר בשיעור של כ-3%.
60% מהדלק: מסים
יצוין כי 60% ממחיר הבנזין הוא מסים שגובה המדינה לקופתה, ומכניסים לה כ-20 מיליארד שקל בשנה. מדובר במס יעודי לדלק, המכונה בלו, ומע"מ.
מחיר הדלק הגבוה ביותר בארץ היה 8.25 שקל לליטר, בספטמבר 2012. המחיר הזול ביותר נמדד מעט אחרי פרוץ מגפת הקורונה. אז, במאי 2020, שילמנו רק 4.79 שקל לליטר.
מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות מפרסם בכל סוף חודש את מחיר בנזין 95 בתחנה לחודש הבא, בהתאם לנוסחה שנקבעה בצו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (מחירים מרביים בתחנות תדלוק), התשס"ב-2002.
בהתאם לצו, מחיר הבנזין בתחנה מתבסס על ממוצע מחירי הדלק באזור אגן הים התיכון בחמישה ימי המסחר שקדמו לשני ימי העבודה האחרונים בכל חודש.