וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תוכנית להכשרת הדור הבא של מנהלי חברות הדיפטק בישראל

6.4.2025 / 13:42

התוכנית נועדה לתת מענה למחסור בהון אנושי מיומן בתעשיות עתירות הידע בישראל, תוך פיתוח כישורים ניהוליים וטכנולוגיים מתקדמים שיחזקו את התחרותיות של ישראל בזירה הגלובלית

תוכנית הכשרה למנהלי דיפטק. Earth & Beyond Ventures,
תוכנית הכשרה למנהלי דיפטק/Earth & Beyond Ventures

25 מנהלות ומנהלים ישתתפו בתוכנית DeepTech Leaders להכשרה לניהול של חברות וסטארטאפים בתחום הדיפטק, המוגדר כאחד התחומים המבטיחים ביותר בעשור הקרוב, עם שוק עולמי בשווי של מאות מיליארדי דולרים. התוכנית נועדה לתת מענה למחסור בהון אנושי מיומן בתעשיות עתירות הידע בישראל, תוך פיתוח כישורים ניהוליים וטכנולוגיים מתקדמים שיחזקו את התחרותיות של ישראל בזירה הגלובלית.

תחום הדיפטק שונה במהותו מתחומים אחרים בהייטק: הוא מבוסס על מחקר אקדמי מתקדם, דורש השקעות גדולות, תהליכי פיתוח ארוכים וסבלנות עד למכירות הראשונות. בניגוד לסטארטאפים מבוססי תוכנה, חברות דיפטק נשענות על טכנולוגיות פורצות דרך, כאשר תהליך המכירה שלהן מתנהל לרוב מול אנשי מקצוע טכניים בעסקאות מורכבות בהיקפים גדולים. לכן, גם למנהלים מנוסים נדרשת הכנה ספציפית להתמודדות עם האתגרים הייחודיים של התחום.

כדי לתת מענה לכך, הוקמה תוכנית DeepTech Leaders. מטרת התוכנית היא לגשר על הפער בין ניסיון ניהולי מסורתי לבין האתגרים הייחודיים של תעשיית הדיפטק. היא מציעה למשתתפים הכשרה ממוקדת ומותאמת אישית, שתאפשר להם להתמודד עם המורכבויות של התחום ולהוביל חברות מתקדמות מהשלבים המחקריים ועד לצמיחה עסקית והצלחה בשווקים הגלובליים.

התוכנית מיועדת למנהלים ומנהלות מנוסים המחפשים את התפקיד הבא שלהם, לבכירים ובכירות בעולם הדיפטק השואפים להתקדם לתפקידי מנכ"ל, וליזמים ויזמיות הנמצאים בשלבי ההכנה לסבב הגיוס הבא שלהם. התוכנית תעניק למשתתפיה כלים פרקטיים, נטוורקינג עם מובילי התעשייה, ותובנות קריטיות להובלת סטארטאפים מבוססי חדשנות מדעית וטכנולוגית.

התוכנית כוללת 14 מפגשים שבועיים הנמשכים על פני שלושה חודשים, ובהם הרצאות פרונטליות, סדנאות מעשיות, סיורים מקצועיים וליווי אישי של מנטורים. בין הדוברים בתוכנית ברק בן אליעזר, שותף מנהל ב-Deep Insight, רננה אשכנזי, שותפה כללית ב-Grove Ventures, דורון מאירסדורף, מייסד שותף ומנכ"ל StoreDot, דפנה ניסנבוים, מייסדת שותפה ומנכ"לית TIPA ואלון בר שני, מנכ"ל HP INDIGO לשעבר.

התוכנית הוקמה ביוזמה משותפת של Earth & Beyond Ventures, Spire Management, Ignite DeepTech ורשות החדשנות. זאת לצד שותפים נוספים המעניקים למשתתפים מעטפת מקצועית רחבה, בהם משרד עורכי הדין ארנון תדמור-לוי, Consiglieri ,Cooley, ובנק מזרחי.

המחזור הראשון של התוכנית, שהושק בתחילת השנה, הוביל כבר במהלך תקופתו להזדמנויות קריירה משמעותיות. מספר משתתפים קיבלו הצעות למשרות ניהול בכירות, לרבות תפקידי מנכ"לות, הודות לחיבורים שנוצרו במסגרת התוכנית. לאור הצלחתו, הוחלט על השקת מחזור נוסף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully