עמרי גרינברג מונה ל-Principal בקרן ההון סיכון Red Dot Capital Partners, המשקיעה בחברות סטארטאפ ישראליות בשלבי צמיחה מוקדמת. עמרי יוביל השקעות חדשות של הקרן, מחקר, וליווי חברות פורטפוליו.
עמרי הוא בעל ניסיון מגוון ביזמות וניהול השקעות. הוא היה מייסד שותף ומנכ"ל OneView, סטארטאפ שפיתח מערכת יצירת דאטה סינתטי לטובת אימון מודלי ראייה ממוחשבת עם התמחות בחישה מרחוק - כולל תצלומי לווין, אוויר ורחפנות. באמצע שנת 2022 החברה מכרה את נכסיה לרוכש אסטרטגי אמריקאי. לפני כשנתיים הצטרף לקרן רד-דוט שם קידם, בין היתר, את השקעות הקרן בחברות סטיג ואוליגו. בתחילת דרכו המקצועית עבד כמהנדס במלאנוקס ובסולאראדג'. עמרי הוא בוגר יחידת 81, היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, ובעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאוניברסיטת תל אביב.
יניב שטרן, שותף מייסד בקרן רד דוט: "בשנתיים מאז הצטרף לצוות, עמרי הפגין רמת מקצוענות גבוהה ולקח חלק מרכזי באיתור וביצוע השקעות חדשות ותמיכה בחברות הפורטפוליו. הקידום של עמרי לפרינסיפל משקף את הערך המשמעותי שהוא מביא לצוות שלנו. הרקע היזמי, בשילוב עם הרקע הטכנולוגי מעניקים לו נקודת מבט ייחודית ומעשית בהערכת חברות ותמיכה ביזמים. עמרי מבין את המסע לא רק מהצד של המשקיע, אלא מבפנים - והאמפתיה הזו, בשילוב עם חשיבה אנליטית חדה, מוסיפים מימד ייחודי וחשוב לקרן שלנו."
קרן Red Dot Capital Partners הוקמה בשנת 2016 על ידי יורם אורון ויניב שטרן, אליהם הצטרפו כשותפים ברק סלומון, אטד פלד ודניאל ארדון ברץ. בין משקיעי הקרן נמנים משקיעים מדרום מזרח אסיה, יפן, אירופה וארה"ב. הקרן משקיעה בחברות סטארטאפ בשלבי צמיחה מוקדמת ומנהלת השקעות בהיקף של 750 מיליון דולר אשר כוללות שלוש קרנות דגל, וקרן Opportunity המיועדת להשקעות המשך בחברות פורטפוליו. רד דוט משקיעה מהקרן השלישית שלה אותה היא מסיימת לגייס בימים אלה.
בין ההשקעות הבולטות שנעשו מהקרנות השונות של רד דוט: Global-e שהונפקה בנאסד"ק בשנת 2021 ונסחרת כיום בשווי שוק של כ-6.5 מיליארד דולר, Armis שנרכשה על ידי Insight Partners וקרן ההשקעות של גוגל בכ-1.1 מיליארד דולר, פראגון שנמכרה לאחרונה ל - AE Industrial Partners, גרנולייט שנרכשה על ידי אינטל ב-650 מיליון דולר, וכן Coralogix, Travelier, Quantum Machines, Finout, Oligo Anecdotes ועוד.
עמרי גרינברג מונה ל-Principal בקרן ההון סיכון Red Dot Capital Partners
6.4.2025 / 15:05