וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המיזם שיציל את התעשייה הישראלית בזמן חירום: אינטל והתעשייה הקיבוצית ישתפו פעולה

24.4.2025 / 12:49

אינטל, איגוד התעשייה הקיבוצית וציונות 2000 משיקים יוזמה ייחודית המבוססת על לקחי ה-7 באוקטובר, שתעניק למפעלים כלים טכנולוגיים וניהוליים להתמודדות עם מצבי חירום, במיוחד באזורי קו העימות

השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית". יח"צ,
השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית"/יח"צ

קרית גת אירחה את השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית" - מענה ישיר לזעקת התעשיינים מהדרום ומרחבי הארץ, שעלתה בעוצמה מאז ה-7 באוקטובר. אירוע ההשקה התקיים במפעל אינטל קרית גת, וסימן את יציאתה לדרך של תוכנית חדשנית לפיתוח ערכת חוסן לחירום למפעלי תעשייה. היוזמה, שהחלה באינטל בשיתוף איגוד התעשייה הקיבוצית וציונות 2000, נועדה לתת כלים להתמודדות עם תנאי הקיצון שנחשפו במלוא עוצמתם במלחמה, במיוחד במפעלים הרבים באזור הדרום הסמוכים לגבול.

הכל התחיל מצורך אמיתי, כמעט זעקה, שעלתה מהשטח אחרי ה-7 באוקטובר. מנכ"לים ותעשיינים בדרום, שנמצאו בקו העימות הראשון, מצאו עצמם מתמודדים לבד עם קשיי תפעול קיצוניים - עובדים שפונו מבתיהם ביישובי העוטף והנגב המערבי, קווי ייצור שנעצרו, שרשראות אספקה שנקטעו, כאשר לא היו בנמצא מענים מספקים או מדריך קיים כיצד לפעול בתנאים כאלו.

כעת, היוזמה החדשה, שהתחילה כאמור באינטל - חברה עם נוכחות משמעותית בקרית גת ובדרום - לוקחת את הידע הרב שהצטבר על עבודה במצבי קיצון במהלך מלחמת חרבות ברזל, במיוחד מהמפעלים בדרום, ויוצרת ממנו ערכת חוסן טכנולוגית תעשייתית שתהייה זמינה לכל משבר עתידי, ותסייע במיוחד לתעשייה באזורי עימות.

השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית". יח"צ,
השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית"/יח"צ

הערכה מציעה 'ארגז כלים' ממשי ופרקטי, שתוכנן במיוחד לתעשיינים בשטח בזמן חירום. הרעיון המרכזי הוא לשלב שני מרכיבים חיוניים שהוכחו כיעילים: מצד אחד, פתרונות טכנולוגיים מתקדמים מהניסיון העשיר של אינטל, הפועלת גם היא מהדרום. מצד שני - שיטות ניהול ופתרונות יצירתיים שפותחו 'על רטוב' במפעלים שהיו תחת אש בדרום, במיוחד אחרי ה-7 באוקטובר.

לדוגמה, מה קרה למפעלים בדרום כשעובדים רבים פונו מהבתים שלהם או גויסו למילואים בצו 8? קווי ייצור חיוניים נעצרו כי לא היה מי שיפעיל אותם. הערכה תציע פתרונות טכנולוגיים כמו שימוש במציאות רבודה (AR). כך, מהנדס או טכנאי מומחה יוכל, ממיקום מרוחק ובטוח, 'לראות' דרך משקפיים חכמים מה קורה במכונה במפעל בעוטף עזה או בשדרות, ולהדריך מרחוק עובד פחות מנוסה שנמצא שם איך לתקן תקלה או להפעיל ציוד קריטי. פתרון כזה שומר על המשכיות הייצור החיונית כל כך לאזור.

ומה לגבי חומרי גלם שנתקעו בנמלים או ספקים שלא יכלו להגיע ליישובי הדרום בגלל המצב הביטחוני? הערכה תרכז פתרונות ו'טריקים' שמפעלים דרומיים ואחרים כבר מצאו - איך לאלתר שרשראות אספקה חלופיות, למצוא ספקים חדשים במהירות בארץ או בחו"ל, או לנהל מלאי בצורה יעילה יותר בזמן משבר. לא תיאוריה, אלא שיטות שעבדו בפועל בשטח הקשה של הדרום. בנוסף, היא תיתן כלים להתמודדות עם האתגר האנושי הייחודי לאזור - איך לנהל צוות שנמצא בלחץ אדיר, דואג למשפחה שפונתה או חיה תחת איום מתמיד, או עובד מרחוק בתנאים לא פשוטים.

המטרה היא לתת לתעשיינים בדרום ובישראל כולה 'מתכונים' וכלים מוכנים מראש - גם טכנולוגיים וגם ניהוליים - שאפשר לשלוף ולהשתמש בהם מיד כשקורה משהו בלתי צפוי, כדי שהמפעל יוכל להמשיך לעבוד ככל האפשר ולשמור על חוסנו הכלכלי והתעסוקתי, גם בתנאים הכי קשים, כפי שחוו במפעלים רבים בנגב המערבי ובקו העימות הצפוני.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית". יח"צ,
השקת מיזם "טכנולוגיה בחזית"/יח"צ

דגן לוין, מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, הדגיש באירוע ההשקה את הרלוונטיות המיוחדת לדרום: "כ-70 ממפעלי התעשייה הקיבוצית, הממוקמים על גבולות הארץ בצפון ובנגב המערבי, חלקם בטווח זריקת אבן מהגבול, פעלו וייצרו במהלך המלחמה בתנאים בלתי אפשריים עד דמיוניים. הידע הייחודי שנצבר בתעשיות אלו, רבות מהן כאן בדרום, במהלך המלחמה עובד ופותח על ידי איגוד התעשיה הקיבוצית וציונות 2000 למתודולוגיה סדורה לניהול מפעלים במצבי חירום. ידע זה מתורגם עתה בשיתוף פעולה חדשני עם אינטל, שמרכז פעילותה בקרית גת, לכדי ערכה לניהול במצבי חירום, שתוכל לשרת את התעשיות הישראליות במגוון אתגרים עתידיים, בראש ובראשונה באזורים המאוימים".

בעיצוב הערכה משתתפים תעשיינים רבים, רבים מהם מהדרום. "כחברה שהיא גם תעשייה ישראלית ותיקה וגם מובילה טכנולוגית עולמית, עם לב פועם כאן בקרית גת, התמודדנו באינטל עם אתגרים רבים לאורך השנים. למדנו שחדשנות וחשיבה יצירתית הן המפתח לחוסן", אמר דניאל בן עטר, סגן נשיא תאגידי באינטל העולמית, מנכ"ל ארגון הייצור העולמי של אינטל ומנכ"ל משותף אינטל ישראל. "אנחנו רוצים לתרום מניסיוננו, מהמתודולוגיות והכלים שלנו, ובד בבד גם ללמוד מהחוסן ומהניסיון שנצברו בשטח, במיוחד כאן בדרום, כדי שנוכל להתמודד טוב יותר עם אירועים מטלטלים כמו ה-7 באוקטובר. הכוח טמון בשילוב הניסיון שצברנו, הידע שנאסף ממפעלים שחוו את המשבר בעוצמה, והיכולת לשלב בין שיטות ניהול גמישות לטכנולוגיות מתקדמות. ערכת החירום החדשה תספק בדיוק את הכלים האלה - החל מפתרונות טכנולוגיים להפעלת מכונות מרחוק ועד מתודות לניהול צוותים מפוזרים - כלים שמאפשרים המשכיות עסקית גם כשהבלתי צפוי קורה."

פיתוח 'ערכת החוסן' והטמעתה בקרב התעשיינים יתבצעו דרך תוכנית ייעודית שהושקה באירוע בקרית גת. התוכנית תכלול סדרת מפגשי למידה והכשרה בהובלת מומחי אינטל ומומחים מהתעשיות הקיבוציות וציונות 2000, שצברו ניסיון רב בהתמודדות עם אתגרי הדרום. המפגשים יעסקו בנושאים קריטיים כגון ניהול שרשרת אספקה ולוגיסטיקה בזמן חירום באזורים מאוימים, ניהול תחת אש, כלכלה גלובלית בהקשר מקומי, שימוש בטכנולוגיות לשימור המשכיות עסקית וחיזוק חוסן ההון האנושי - נושא כאוב וחשוב במיוחד ביישובי הדרום.

באירוע ההשקה הוצגה גם הדגמה חיה של טכנולוגיית מציאות רבודה (AR) , אחת הדוגמאות לפתרונות שערכת החוסן מציעה. המשתתפים ראו כיצד מהנדסים יכולים לטפל בתקלות במכונות ייצור מורכבות מרחוק באמצעות משקפי AR חכמים, ללא צורך בנוכחות פיזית של מומחה במקום אירוע החירום - פתרון בעל ערך עצום למפעלים באזורים מרוחקים או מסוכנים.

שרי נוריאל, מנכ"לית ציונות 2000: "אנו מהווים בית מקצועי לחברות עסקיות המעוניינות להטמיע את ערכי הגיוון וההכללה וליצירת שיתופי פעולה רב מגזריים. יחד, אנו מפתחים אסטרטגיות לאחריות חברתית-כלכלית שיובילו להשפעה אמיתית - בתוך הארגון ובקהילה. סביבת העבודה העסקית תלויה ביכולתה להתמודד עם מגוון אתגרים חברתיים וכלכליים הכרוכים זה בזה. בשעת משבר, כפי שחווינו ביתר שאת בדרום, לתעשייה תפקיד משמעותי בחזרה לשגרה וביכולתה להוביל התחזקות וצמיחה אזורית."

אירוע ההשקה, שהתקיים ביום שלישי, 22 באפריל 2025 , בין השעות 14:30-18:30 במפעל אינטל בקרית גת, כלל דברי פתיחה, הצגת התוכנית וערכת החוסן. גולת הכותרת היתה פאנל מנכ"לים מרתק בהשתתפות פטריסיה גרומברג (מנכ"לית פולירית, מקיבוץ זיקים שבעוטף עזה) ואביב סוטו (מנכ"ל אייברי דניסון ישראל, חניתה), ששיתפו מניסיונם בהתמודדות עם המלחמה. כמו כן, התקיימה הדגמת טכנולוגיית AR וסיור במפעל אינטל המרשים בקרית גת. התוכנית ממשיכה כעת לשלב ההטמעה וההכשרות למען חיזוק התעשייה בדרום ובישראל כולה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully