שר החוץ גדעון סער פנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, בבקשה לבחון את האפשרות לבטל את שטרות ה־200 שקל - או לפחות סדרות מסוימות מהם - בטענה כי מדובר בכלי מרכזי שבו משתמש חמאס לאגירת מזומנים.
במכתבו כתב סער: "עיקר היתרון הכלכלי של החמאס ברצועת עזה מתרכז בשטרות של 200 שקל, המחזיקים שווי גבוה ואותו ניתן לאגור בקלות רבה". הוא הוסיף כי "לפי הערכות גורמי הביטחון מדובר ביותר מ־80% מסך המזומן שברשות חמאס, המבוסס על שטרות אלו".
עוד ציין: "הצוות מעריך כי ביטול החוקי של שטרות אלו יגרום נזק כלכלי משמעותי לחמאס בשלב הראשון ומיידי". לדבריו, ביטול השטרות "יביא לפגיעה דרמטית בתזרים המזומנים של הארגון, ע"י שלילת האפשרות להחזירם לבנקים, לממשם ולהזרים אותם מחדש למשק הישראלי".
סער הוסיף כי "בימים אלה, בהם גוברים הדיווחים על הפגנות ספונטניות של עזתים נגד החמאס ועל קשיים של ארגון הטרור לשלם שכר לפעיליו, מלחמה כלכלית כנגד זה עשויה לתרום תרומה מהותית לשחיקת עדי המלחמה - מיגור החמאס כתשתית צבאית, שלטונית וחשבונאית".
הוא חתם את פנייתו במשפט: "קטיעת הנייר המזומן הכספי של החמאס הוא צו השעה, והשעה דוחקת".
בנק ישראל מסר בתגובה: "הסמכות לביטול שטרות על פי חוק הינה של נגיד בנק ישראל. על אף העלאת הנושא, לא הוצג לנגיד עד כה צידוק מקצועי מבוסס דיו לביטול שטר כזה או אחר".
עוד נמסר: "ההצעות שהועלו בנושא על ידי גורמים שונים אינן עומדות ברף מקצועי כלשהו, ההיתכנות ליישומן לא קיימת והן לא הוצגו באופן מסודר לנגיד ולא תואמו בשום דרך עם בנק ישראל. לכן, אין בכוונת נגיד בנק ישראל להפעיל את סמכותו ולפעול לביטול שטר כלשהו או לשינוי תמהיל השטרות שבמחזור".
הבנק הדגיש: "שטר ה־200 ש"ח שבמחזור, בדומה ליתר השטרות והמטבעות, ממשיכים וימשיכו לשמש כסדרם".