וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרבה יותר מחיסכון גדול: "מדובר בציון דרך בתחום החינוך בישראל"

24.4.2025 / 23:01

השקה עולמית: מט"ח ו-eSelf במהפכה חינוכית עולמית בישראל בהובלת אוניברסיטת הרווארד - מורה פרטי בדמות אוואטר מבוסס AI לכל תלמיד בישראל

AI לתלמידים/יחצ

המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט"ח) וחברת eSelf, מהמובילות בעולם בפיתוח סוכני בינה מלאכותית המדמים שיחה טבעית פנים אל פנים, משיקים בימים אלו בבתי הספר בישראל את מיזם ההוראה הדיגיטלית הלאומי הראשון מסוגו בעולם בדמויות של אוואטרים. בשלב הראשון ייכנס המורה הפרטי הדיגיטלי, לבתי הספר התיכוניים בלימודי לשון ומתמטיקה ובהמשך יתרחב למקצועות נוספים ולשכבות גיל שונות. השילוב של המיזם יתבצע בזכות הטמעת הטכנולוגיה במערכת האופק השייכת למט"ח ואיתה עובדים תלמידי ישראל, כך האוואטר למעשה מסונכרן עם תכני הלימוד במערכת החינוך. המיזם שואף לתת מענה לאתגר המרכזי של מערכת החינוך, הפערים ההולכים וגדלים בין תלמידים ממצב סוציו אקונומי שונה, באמצעות טכנולוגיה חדשנית של מורה פרטי מבוסס AI הזמין לכל תלמיד, בכל זמן ובכל מקום. המורה הדיגיטלי יסייע להעמקת ההבנה, לתרגול אישי, ללמידה עצמאית ולהכנה למבחנים, גם בכיתה וגם בבית. האוואטרים של eSelf ניתנים להתאמה אישית על ידי התלמיד, הן במראה והן באישיות כפי שהתלמיד בוחר, וכוללים יכולות מתקדמות כמו יצירת תמונות וסרטונים לליווי ההסברים. האווטארים יוצרים המחשות ויזואליות מותאמות אישית לחומרי הלימוד בכיתה, עונים על שאלות תלמידים, ומשכללים את השיעור בהתאם לרמת התלמיד ומאפשר לתלמידים לבחור את שפת השיח עם זמן תגובה כמעט מידי. הגישה האישית יוצרת חוויית למידה סוחפת, אינטראקטיבית ויעילה יותר.

אוניברסיטת הרווארד, מהמוסדות האקדמיים היוקרתיים והמשפיעים בעולם, תשמש כיועצת אקדמית למיזם ותוביל את גיבוש המסגרת הפדגוגית והערכת השפעתו. לראשונה בעולם, פרויקט הוראה דיגיטלית מבוסס בינה מלאכותית ייושם ברמה ארצית, בהובלה אקדמית של הרווארד, מה שממצב את ישראל בחזית החדשנות החינוכית הגלובלית.

חשוב לציין כי עד שהמערכת תוטמע באופק ותותאם לשפה העברית, החליטה eSelf לפתוח את המערכת לקהל הרחב, כך שתלמידים מכל הארץ יוכלו ליהנות מהמורה הדיגיטלי גם מחוץ למערכת אופק. בימים הקרובים יושק פיילוט הכנה לבגרות באנגלית, במסגרתו יוכלו 10,000 התלמידים הראשונים שירשמו לעמוד הייעודי לקבל גישה ראשונית להתנסות אישית בטכנולוגיה החדשנית של eSelf.

לחסוך 250 שקל על מורה פרטי

מגמות עולמיות רק מחזקות את הצורך בשילוב פתרונות יצירתיים ומשמעותיים עבור התלמידים כשציוני המבחנים צנחו לשפל חסר תקדים, ודו"ח אונסק"ו מעריך כי בתוך שנים ספורות יהיה מחסור של למעלה מ-44 מיליון מורים ברחבי העולם. משרד החינוך האמריקאי כבר הצביע על מערכות הוראה מבוססות בינה מלאכותית כפתרון המבטיח ביותר ליצירת שוויון הזדמנויות אמיתי בחינוך וגם בישראל משרד החינוך פעל להטמעת AI בתכניות לימוד ועזר לתלמידים.

חשוב להבין כי הצורך בפרויקט כזה אינו מקרי. מחקר "שתי הסיגמא" הידוע מצא שתלמידים שלמדו עם מורה פרטי אחד על אחד השיגו תוצאות הגבוהות משמעותית מאלו שלמדו בכיתה רגילה, ממוצעים הפכו למצטיינים. אלא שבפועל, מורה פרטי נגיש כיום רק למי שיכול כלכלית להסתייע בכך ואלו שלא, אינם מצליחים לצמצם פערים לימודיים. כעת, באמצעות הטכנולוגיה של eSelf ובשיתוף מט"ח, המורה הפרטי הזה הופך לזמין לכל תלמיד בישראל מבלי שיידרש משאב נוסף או תשלום. כיום, הורים בישראל מוציאים סכומים משמעותיים על מורים פרטיים, עם פערים חדים בין קבוצות האוכלוסייה כששיעור פרטי בודד עולה בממוצע בין 150 ל- 250 שקל ובערים הגדולות אף יותר. לפי הערכות שונות, משפחות רבות מוציאות אלפי שקלים בשנה על שיעורים פרטיים, ולעיתים אף מאות שקלים בשבוע לכמה מקצועות לימוד, הוצאה המשקפת את חוסר השוויון בגישה לחיזוק לימודי ותומכת בחשיבות של פתרונות ציבוריים כמו מורה פרטי דיגיטלי שוויוני לכל תלמיד.

ד"ר אלן בקר. תומר שלום,
ד"ר אלן בקר/תומר שלום

ד"ר אלן בקר, מנכ"ל ומייסד-שותף של eSelf: "זהו רגע היסטורי, הפעם הראשונה שהוראה מבוססת בינה מלאכותית נפרסת ברמה לאומית ואנו גאים להוביל יוזמה שמראה איך בינה מלאכותית יכולה לשרת את טובת החברה, לצמצם פערים ולתמוך בתלמידים בעידן של אתגרים חסרי תקדים במערכת החינוך. אנו מודים למט"ח על השותפות פורצת הדרך, ולהרווארד על המחויבות לאיכות ולמדידה. יחד, אנו מציבים רף חדש למה שחינוך יכול להיות."

"אנחנו משתפים פעולה עם eSelf כדי לספק מורה דיגיטלי אישי מבוסס בינה מלאכותית לכל תלמיד בישראל," אמר צחי לנגר, סמנכ"ל שיווק ומוצר במט"ח. "מדובר בציון דרך עולמי בתחום השימוש בבינה מלאכותית בחינוך, ואנו צופים שזה ישנה את פני הלמידה האישית. זהו הצעד הראשון בהנגשת הכלי לכלל התלמידים בישראל, להגברת שוויון הזדמנויות ולהעצמת תחושת היכולת והביטחון של תלמידים במערכת החינוך."

ויקטור פריירה, מרצה שותף באוניברסיטת הרווארד וראש תחום הוראה ומנהיגות חינוכית: "חינוך הוא אחד הגורמים המרכזיים הקובעים את סיכויי ההצלחה העתידיים אך הגישה לתמיכה איכותית עדיין אינה שוויונית, דווקא כשהיא נדרשת ביותר. כמי שפועל לקידום שוויון וחינוך אותנטי במשך יותר משני עשורים, השותפות בין eSelf, מט"ח והרווארד יוצרת הזדמנות חסרת תקדים לצמצום פערים חברתיים ולתת לכל תלמיד מורה פרטי דיגיטלי אישי, בלי קשר לרקע שלו. כך בדיוק נכון לשלב בינה מלאכותית בחינוך: לא כתחליף למורים אנושיים, אלא ככלי עזר מעצים. זהו חידוש חינוכי שמקדם למידה ומשתלב בעולם המשתנה במהירות"

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully