וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"נישאר עד שיתפטר": עובדי קק"ל פלשו ללשכת המנכ"ל

עודכן לאחרונה: 28.4.2025 / 12:57

פרסום ראשון: בעקבות החלטת דירקטוריון קק"ל לפזר את ועדת האיתור למנכ"ל, העובדים פתחו בעיצומים: "התנהלות פסולה המנוגדת למינהל תקין ולערכי שקיפות והגינות"; קק"ל: "מינוי המנכ"ל הינו באחריות דירקטוריון קק"ל וישנה ועדת איתור מטעם הדירקטוריון"

עובדי קק"ל בעיצומים/ועד העובדים

פרסום ראשון: ארגון העובדים של קק"ל הודיע אתמול (יום א') על עיצומים, בעקבות ניסיונם של מספר חברי דירקטוריון לבטל את ועדת האיתור שנבחרה למינוי מנכ"ל קבוע לארגון. זאת לאחר שכמעט שנתיים מתנהל הארגון ללא מנכ"ל קבוע, מאז הודיע המנכ"ל אמנון בן עמי על רצונו לעזוב את התפקיד.

לטענת ארגון העובדים, המהלך פוגע באופן חמור ביציבות הניהולית של קק"ל, מערער את השקט הארגוני ופוגע ישירות בעובדי הארגון.

בהודעה שהוציא יו"ר הארגון, ישראל גולדשטיין, לעובדים נכתב שזו "התנהלות פסולה המנוגדת לכללי מינהל תקין ולערכי שקיפות והגינות, ומהווה ניסיון להשפיע באופן לא ראוי על תהליך בחירה מקצועי ובלתי תלוי".

לאחר מינוי שני חברי הנהלה חדשים לוועדה, אישר המשקיף והיועץ המשפטי שמונה לוועדת האיתור, השופט בדימוס כרמי מוסק, שהוועדה יכולה להמשיך בתפקידה. עם זאת, הלשכה המשפטית של קק"ל, בראשות עו"ד שימי בראון, הוציאה במוצ"ש מכתב הקובע שלהחלטת המשקיף אין תוקף וכי הדירקטוריון רשאי להחליט על פיזור הוועדה.

עובדי קק"ל בעיצומים. ועד העובדים,
עובדי קק"ל בעיצומים/ועד העובדים

אתמול כונס הדירקטוריון לישיבה בהולה, ללא נוכחותה של יו"ר קק"ל, יפעת עובדיה לוסקי, שביקשה לדחות אותה בשבוע בשל אי יכולתה להשתתף. בישיבה, שהתקיימה בנוכחות פחות ממחצית מחברי הדירקטוריון, התקבלה החלטה לפזר את ועדת האיתור למנכ"ל לאלתר.

ניגוד העניינים, לכאורה, שבו נמצא עו"ד בראון, המשמש כממלא מקום המנכ"ל וכיועץ המשפטי של קק"ל, ובמקביל הוא עצמו מועמד לתפקיד המנכ"ל הקבוע, עומד במרכז המחלוקת.

בארגון העובדים טוענים שיש טעם לפגם, לכאורה, בעובדה שבראון, בהיותו אחד משלושה מועמדים פנימיים לתפקיד, נמצא ב"ניגוד עניינים חמור", לדבריהם, "בכך ששומר הסף של הארגון - שאמור לוודא את תקינות ההליכים - הופך בעצמו לצד מעורב בתהליך הבחירה. עובדה זו פוגעת באמון הציבורי ובאמון העובדים ומערערת את הלגיטימיות של ההליך כולו".

במסגרת המחאה, נמצאים מאתמול עובדי קק"ל בתוך לשכתו של בראון ולא מאפשרים לו לעבוד. אחד מהם אמר לאתר וואלה: "אנחנו נישאר שם עד שיתפטר. לא יכול להיות שהוא אחד משלושה מועמדים פנימיים לתפקיד המנכ"ל ונמצא בניגוד עניינים משולש כממלא מקום, יועץ משפטי ומועמד לניהול מול ועדת האיתור שמשרדו תומך בפיזורה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

פעילויות ט"ו בשבט של קק"ל. יוסי זמיר ארכיון הצילומים קק"ל,
פעילויות ט"ו בשבט של קק"ל/יוסי זמיר ארכיון הצילומים קק"ל

יצוין כי התקציב השוטף שאושר לקק"ל לשנת 2024-2025 עומד על כ-1.8 מיליארד שקל, ובנוסף אושר תקציב בלתי רגיל (תב"ר) בסך של כ-3.3 מיליארד שקל.

המשבר הנוכחי מדגיש את המתיחות הפוליטית בתוך דירקטוריון קק"ל, כאשר לקואליציית הימין, המחזיקה בתפקידי מפתח כמו יו"ר קק"ל ויו"ר עמיתי קק"ל, אין רוב מובטח בדירקטוריון.

מקק"ל נמסר בתגובה כי "ראשית מבחינת העובדות שימי בראון אינו חבר בוועדת האיתור. מעבר לכך, מינוי המנכ"ל הינו באחריות דירקטוריון קק"ל וישנה ועדת איתור מטעם הדירקטוריון האמונה על העניין, וההנהלה המקצועית של החברה, מטבע הדברים, אינה מטפלת בנושא".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully