הגירעון התקציבי של ישראל קטן בחודש אפריל 2025 זה החודש השביעי ברציפות, והגיע ל-5.1% תוצר, שהם 104.7 מיליארד שקל - כך לפי נתונים שפרסם היום (שני) החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג. מדובר בשיפור קל מחודש מרץ, אז עמד הגירעון על 5.2%.
הירידה המינורית בגירעון מגיעה על רקע גיוס המילואים הנרחב, כהכנה להמשך התמרון בעזה, והיא נובעת בין היתר כתוצאה מהעלייה בגביית המסים מאז ינואר 2025 ובירידה בהוצאות הממשלה לעומת החודשים הראשונים של המלחמה.
לפי הנתונים, הגירעון החודשי באפריל עמד על 11.1 מיליארד שקל, בהשוואה לחודש אפריל אשתקד שהסתיים בגירעון של 11.7 מיליארד.
כמו כן, בחודש אפריל נרשמו הכנסות של כ-48.3 מיליארד שקלים, כאשר הכנסות המדינה מתחילת השנה הסתכמו בכ-195.6 מיליארד, זאת ביחס לכ-157.1 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד, גידול מצטבר של כ24.5% משנה שעברה.
עוד עולה כי בחודש אפריל נרשמו הוצאות של כ-59.5 מיליארד שקל, כאשר הוצאות הממשלה מתחילת השנה עמדו על כ-202.8 מיליארד, זאת לעומת כ-195 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד, גידול מצטבר של כ3.9% אל מול השנה שעברה.