חברת גניר, יצרנית משקאות פרימור, הודיעה היום (שלישי) על העלאת מחירים, בהם בין היתר תחול התייקרות של עד 15% במחירי מיץ התפוזים ומיץ הרימונים של החברה. עדכון המחירים ייכנס לתוקף ב-10.6.
"בשנתיים וחצי האחרונות חווה העולם עלייה דרמטית וחסרת תקדים במחירי מיץ התפוזים והרימונים", נכתב בהודעת החברה על עדכון המחירים. "הסיבות לשינוי חד כל כך נובעות ממגוון סיבות, חוצות מדינות ויבשות - חקלאיות, מזג אוויר, והמלחמה שפרצה בישראל באוקטובר 2023 - וזאת לצד העליות המשמעותיות במחיר שעת העבודה ובעלויות, חומרי האריזה, עלות ההובלה היבשתית, עלויות שכר העבודה, האנרגיה וכו'.
"במשך זמן רב ניסינו לספוג את ההתייקרויות מתוך תקווה לשינוי מצב, אבל מגוון הסיבות לעלייה הן כאלה שגם הקלה באחת לא תביא לשינוי משמעותי", הסבירו בגניר."הדבר מקבל משנה תוקף כשהמוצר הוא מוצר טבעי אשר מכיל רק מיץ, ולכן מושפע ישירות משינוי כל כך חד במחיר חומר הגלם".
נציין כי מלבד העלאת המחירים, תחול במסגרת עדכון המחירים גם הוזלה של חלק מהמיצים, בהם מיץ תפוחים ומשקה לימונענע.
על מה נשלם יותר?
מיץ תפוזים 100% סחוט ומיץ תפוגזר 400 מ"ל - מ6.23 שקלים ל-7.17
מיץ תפוזים 100% סחוט ומיץ תפוגזר 1 ליטר - מ-12.97 שקלים ל-14.91
מיץ תפוזים 100% סחוט 2 ליטר - מ-23.59 שקלים ל-27.13
מיץ רימונים 100% סחוט 1 ליטר - מ-17.19 ל-18.27
בכך מצטרפת גניר לחברות נוספות שהודיעו היום על העלאת מחירים - יצרנית מוצרי "סוכרזית" ביסקול, ומחלבת "חלב הארץ". שלושת החברות שהעלו היום מחירים מופצות על ידי שטראוס, ובאופן "פלאי", שלושתן בחרו לייקר את המוצרים באותו תאריך בדיוק (10.6). אגב, בגל הקודם של עליית המחירים, גם אז כולם התיישרו על תאריך אחד - 15.5.