עסקת ענק מתהווה בשוק הקמעונאות האמריקאי: ענקית קמעונאות הספורט דיק'ס ספורטינג גודס (Dick's Sporting Goods) נמצאת בשלבים מתקדמים לקראת רכישת רשת האופנה וההנעלה פוט לוקר (Foot Locker) בעסקה שמוערכת בכ-2.3 מיליארד דולר - כך לפי דיווחים בארה"ב. העסקה עשויה להיחתם כבר השבוע, בכפוף להשלמת הפרטים האחרונים.
לפי הדיווחים, דיק'ס תשלם 24 דולר לכל מניה של פוט לוקר, מחיר הגבוה ב-66% ממחיר המניה של החברה, שצנחה בשנה האחרונה ביותר מ-40%.
דיק'ס מתכננת להפעיל את פוט לוקר כחטיבה עצמאית ולשמר את מותגי החברה, בהם Kids Foot Locker, Champs Sports, WSS והמותג היפני atmos. מנכ"לית דיק'ס, לורן הוברט, מסרה כי "ספורט ותרבות הספורט ממשיכים להיות כוח עוצמתי, ועם הרכישה הזו ניצור פלטפורמה עולמית חדשה שתענה על הצרכים המשתנים של הצרכנים דרך מותגים איקוניים, עיצובי חנויות חדשים, חוויות קנייה רב-ערוציות ותמהיל מוצרים מגוון".
פוט לוקר, שמפעילה כ-2,400 סניפים ב-26 מדינות (בהן גם ישראל), חוותה ירידות חדות בשנה האחרונה - בעיקר בעקבות תוכניות המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שיצרו זעזועים בשרשראות האספקה. אמנם מרבית המכסים הוקפאו, אך מניית החברה איבדה כ-40% מערכה מתחילת השנה.
עבור דיק'ס, שמרכזה בפיטסבורג, מדובר ברכישה הגדולה ביותר בתולדותיה. החברה, שמפעילה גם את רשת Golf Galaxy, צפויה להרחיב משמעותית את פעילותה מחוץ לארה"ב בעקבות העסקה. ד'יקס מנוהלת בידי המנכ"לית לורן הובארט, שמובילה אסטרטגיה ממוקדת לקוח - בין היתר באמצעות חנויות ענק בשם House of Sport, בהן ניתן למצוא כלובי חבטות ומגרשי משחקים כחלק מהחוויה הקמעונאית.
לפי ג'ונתן מטוז'בסקי, אנליסט בבית ההשקעות Jefferies, כשליש ממכירות פוט לוקר מגיעות מחוץ לארה"ב, והוא מעריך כי החברה המאוחדת תניב כ-12% ממכירותיה בשווקים בינלאומיים.
מעבר להתרחבות הגאוגרפית, העסקה צפויה להרחיב את קהל הלקוחות של דיק'ס - במיוחד בקרב חובבי סניקרס. לדברי ניל סנדרס, מנהל מחקר ב-GlobalData, "לפוט לוקר נתח של 4.3% משוק ציוד הספורט - והיא תעניק לדיק'ס דחיפה מיידית, כמו גם כוח מיקוח גדול יותר מול מותגים, במיוחד בתחום הסניקרס".
בעקבות הפרסומים, מניית דיק'ס ירדה ביותר מ-13% במסחר המוקדם, בעוד שמניית פוט לוקר זינקה ביותר מ-82%.
שווי השוק של ד'יקס עומד כיום על מעט פחות מ-19 מיליארד דולר, לאחר ירידה של כ-8% מתחילת השנה - זאת לאחר ששברה שיאי שווי בינואר האחרון. העסקה עם פוט לוקר מצטרפת לרכישת הענק של סקצ'רס מוקדם יותר החודש, שנמכרה לידי קרן 3G Capital תמורת 9.4 מיליארד דולר.