וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיבה לדאגה: זה הולך להיות המשבר הכי גרוע שהיה בעולם מאז הקורונה

עודכן לאחרונה: 3.6.2025 / 16:55

ארגון ה-OECD מזהיר כי מלחמת הסחר של טראמפ תגרום לצמיחה העולמית החלשה ביותר מאז מגפת הקורונה, עם האטה חריפה בארה"ב ובמדינות מובילות נוספות, ומבהיר את הצורך הדחוף בהסכמות להורדת מחסומי הסחר

נשיא ארהב דולנד טראמפ נוחת בסעודיה/רויטרס

ממשל טראמפ מוביל את הכלכלה הגלובלית לתקופת הצמיחה החלשה ביותר מאז משבר הקורונה, כך עולה מתחזיות עדכניות של ארגון ה-OECD. מלחמת הסחר שהוביל הנשיא האמריקני, באמצעות הטלת מכסים כבדים, מכבידה על הכלכלות המובילות בעולם ובפרט על ארה"ב, ומאטה את קצב הצמיחה העולמי בצורה משמעותית.

לפי הדו"ח, הצמיחה העולמית צפויה להסתכם ב-2.9% בלבד בשנת 2025 ובשנת 2026 - ירידה לעומת יותר מ-3% בכל שנה מאז פרוץ מגפת הקורונה. בארצות הברית, הצמיחה צפויה להאט מ-2.8% ב-2024 ל-1.6% בלבד ב-2025 ול-1.5% ב-2026, כאשר עליית האינפלציה תמנע מהפדרל ריזרב להוריד את הריבית במהלך השנה הקרובה. גם תחזיות הצמיחה לשאר מדינות ה-G20 - כולל סין, הודו, יפן, דרום אפריקה והאיחוד האירופי - התכווצו משמעותית מאז תחזיות הביניים שפורסמו בחודש מרץ.

מכולות משא עומדות על מסילות רכבת בנמל לונג ביץ', קליפורניה. רויטרס
מכולות משא עומדות על מסילות רכבת בנמל לונג ביץ', קליפורניה/רויטרס

ה-OECD מציין כי הסכמים להפחתת חסמי הסחר והסרת מכסים, לצד התחייבויות בתחומי הסחר הדיגיטלי והביטחון הכלכלי, יהיו "מכריעים" להחזרת ההשקעות ולמניעת עליית מחירים ברחבי העולם. עם זאת, חוסר הוודאות המתמשך סביב מדיניות הסחר האמריקנית - שכללה הטלות מכסים קיצוניות, נסיגות חלקיות ואיומים במכסות חדשות - מחמיר את המצב ומרתיע חברות מהשקעות בהיקף רחב, כאשר רבות מהן מעדיפות להצטייד בנכסים פיננסיים ולהחזיר כספים לבעלי מניות במקום להרחיב פעילות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ/רויטרס

עוד נמסר כי הרף הממוצע של מכסי הסחר האמריקניים עלה מ-2.5% ליותר מ-15%, הרמה הגבוהה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. למרות פסק דין של בית המשפט לסחר בינלאומי שקבע כי טראמפ חרג מסמכויותיו בהטלת חלק מהמכסים - בהם מכסי "יום השחרור" שהוטלו באפריל - ההחלטה הופסקה על ידי בית המשפט לערעורים, והמכסים נשארו בתוקף לעת עתה. במכתב פנימי ששלחה נציגות הסחר האמריקנית לשותפות הסחר צוין כי גם אם ההליכים המשפטיים ימשיכו, הממשל מתכוון להמשיך במדיניות המכסים תחת סמכויות חוקיות נוספות.

בנוסף, הארגון מזהיר כי המתחים הפוליטיים והכלכליים המתגברים, לצד דרישות להגדלת תקציבי הביטחון, מוסיפים ללחצים על הכלכלה העולמית. שוקי ההון נשארים פגיעים לזעזועים, ותקופת השקעה חלשה ממושכת רק מחריפה את האתגרים שמולם ניצבות כלכלות ה-OECD. למרות עליית הרווחים, חברות רבות נמנעות מהשקעות במיזמים קבועים ומעדיפות להחזיק נכסים פיננסיים ולהחזיר כספים לבעלי מניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully