חברת המחקר הבינלאומית יאנקי גרופ (Yankee Group) קובעת כי חלה ירידה בהכנסות מהודעות טקסט בסלולר, ומאחר שלא נראה באופק שירות מנצח נוסף, על המפעילים הסלולריים לבצע בדחיפות השקעה משמעותית בשירותי מידע חדשים.
החברה מעריכה שצמיחת שוק שירותי המידע הסלולריים במערב אירופה מותנית בהשקעה בתשתיות ובהיצע רחב יותר של שירותים מתקדמים. ביאנקי גרופ צופים כי אם יבוצעו ההשקעות הנדרשות עד 2007, היקף שוק שירותי המידע הסלולריים יגיע ל-40.3 מיליארד דולר, כש-31% מסך ההכנסות יגיעו ממערב אירופה.
"חיי המדף של SMS כמקור לצמיחה בהכנסות הוא מוגבל, כפי שניתן לראות בהאטה שחלה בהכנסות ממידע ב-2002", אומר פאריד יונוס, אנליסט בכיר לתחום הסלולר באירופה. לטענת יונוס, שירותי מידע סלולריים לארגונים לא יצילו את הספקים, וכדי להמשיך לצמוח חייבות החברות לעשות מאמץ רב במטרה להציע שירותי מידע עשירים וחיוניים לללקוחות הפרטיים.
ביאנקי גרופ מציינים כי מרבית הספקים, יצרני הציוד ומפתחי התכנים כבר מזהים את הבעיה ועובדים יחד במגמה להגביר את הביקושים.
יאנקי גרופ: חברות הסלולר חייבות לבצע בדחיפות השקעה משמעותית בשירותי מידע חדשים
ערן גבאי
14.4.2003 / 11:14