משרד האנרגיה והתשתיות עדכן היום (ראשון) כי מחירי הדלק שבפיקוח יתעדכנו בחצות הלילה שבין יום שני לשלישי (30 ביוני ל-1 ביולי), עם עלייה קלה של אגורה אחת במחיר הבנזין לצרכן.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) יעמוד ביולי על 7.15 שקלים לליטר - עלייה של אגורה לעומת חודש יוני. תוספת בעבור שירות מלא תישאר ללא שינוי, ותעמוד על 24 אגורות לליטר.
גם באילת, שם נמכרים מחירי הדלק ללא מע"מ, תירשם עלייה זהה של אגורה אחת. מחיר ליטר בנזין בשירות עצמי יעמוד על 6.06 שקלים, כאשר התוספת לשירות מלא תיוותר 20 אגורות לליטר - ללא שינוי.
לדברי בת שבע אבוחצירה, מנהלת מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, העלייה המתונה נובעת מהשפעות מנוגדות בשוק: "למרות המלחמה עם איראן והציפייה לעלייה משמעותית במחירי הדלק, מחיר הבנזין בתחנה יעלה החודש באגורה אחת בלבד. זאת כיוון שמחיר הבנזין הבינלאומי אמנם עלה, אך מנגד שער החליפין של הדולר ירד ב-4.18%, מה שצמצם את ההשפעה על הצרכן בישראל".
המשרד ממליץ לצרכנים להשוות מחירים בין התחנות ולבחור בתחנה המשתלמת ביותר. נוסחת החישוב המלאה של מחיר הדלק מפורטת באתר משרד האנרגיה:
מינהל הדלק והגז מפרסם מדי חודש את מחיר הבנזין לחודש הבא בהתאם לצו הפיקוח על המחירים משנת 2002. החישוב מבוסס על ממוצע מחירי הבנזין באזור אגן הים התיכון, בצירוף מרכיבי שיווק, מסי בלו ומע"מ, ונעשה לפי שער החליפין היציג האחרון שפרסם בנק ישראל לפני סוף החודש.