קטר ההייטק הישראלי ממשיך לדהור ומסכם את המחצית הטובה ביותר שלו מזה 3 השנים האחרונות. כך על פי דו"ח ארגון סטארט-אפ ניישן סנטרל לסיכום המחצית הראשונה של 2025.
סך גיוסי חברות הטכנולוגיה המקומיות ממימון פרטי במחצית הראשונה של השנה עמד על פי הדו"ח על כ-9.3 מיליארד ומהווה עלייה של כ-54% לעומת סך הגיוסים במחצית השנייה של 2024. הנתון אף מתקרב לסך גיוסי ההון בתעשייה במחצית השנייה של 2022, אז גויסו כ-10 מיליארד דולר.
על פי הדו"ח סך הגיוסים ממקורות פרטיים אף מציגים "חציון עם היקף הגיוסים ממימון פרטי הגבוה ביותר למעט חציוני ה'הייפ' ב-2021 ובמחצית הראשונה של 2022".
הנתונים מראים עוד כי סך הגיוסים הצטבר ממספר עסקאות נמוך יותר, אשר ירד בכ-10% לעומת המחצית הקודמת ועמד על 365. עקב כך סכום גיוס ממוצע עלה בכ-28% לעומת המחצית הקודמת ועמד על כ-9 מיליון דולר.
הדו"ח גם מראה כי מספר סבבי הגיוס העומדים על סך של מעל 50 מיליון דולר עלה מ-20 ל-32, כאשר על פי הארגון העלייה מהווה "עדות למעבר לעסקאות בהיקף גדול על פני כמות סבבים, וביטחון גובר של המשקיעים בחברות שבשלות לצמיחה".
אחד הנתונים המעודדים הוא עלייה של סך גיוסי ה-seed וה-pre seed ב-50% ל-607 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2025 לעומת 406 מיליון דולר במחצית הקודמת לה, וזאת למרות ירידה במספר הסבבים מ-157 ל-150.
נתון מעודד נוסף מראה כי קרנות ההון סיכון והקרנות התאגידיות הזרות ממשיכות להזרים כספים לחברות הטכנולוגיה המקומיות ושיעורן בגיוסים נשאר גם במחצית הראשונה של 2025 על 62%.
בדו"ח גם ניתן למצוא את סימני התאוששות בסבבי ה-B ו-C, המציגים עלייה במספר הסבבים מ-33 ל-41, וגידול של 60% בהיקף ההשקעות מ-1.05 מיליארד דולר במחצית השנייה של 2024 ל-1.68 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2025 (בנטרול ההשקעה ב-Safe Superintelligence).
יש לציין כי עיקר הסכומים שגויסו לכלל התעשייה היו ברבעון השני של השנה והסתכמו בכ-6 מיליארד דולר לעומת כ-3.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה. על פי נתוני סטארט-אפ ניישן סנטרל שליש מהכספים ברבעון השני דווחו ככאלה שגויסו לאחר ה-13 ביוני השנה, עת ישראל פתחה במבצע 'עם כלביא'.
אבי חסון, מנכ"ל Startup Nation Central: "הנתונים במחצית הראשונה של 2025 מוכיחים שהשוק מתמחר אמון מתמשך ביכולות הטק הישראלי, גם בעיצומה של מציאות ביטחונית מורכבת. רק בחודש האחרון, לקראת ובעת המערכה מול איראן, נרשמו 31 סבבי גיוס - עדות לכך שהיזמים ממשיכים לבנות והמשקיעים ממשיכים להאמין".
יריב לוטן, סמנכ"ל מוצרים דיגיטליים ודאטה ב-Startup Nation Central, אמר לוואלה כסף, כי "מדובר במחצית הכי טובה שהייתה בגיוסי ההייטק הישראלי מאז 2021, וזאת כאשר שיעור משרתי המילואים מתוך התעשייה הוא למעלה מפי שניים מהממוצע הכללי.
"מדובר בשיעור הצמיחה בגיוסים הגבוה ביותר בעולם לעומת המחצית הקודמת, כאשר רק ארה"ב שנייה לנו, והיא עם כ-20% עלייה, ובזמן שאירופה ואסיה חוות ירידה".
יש לציין כי הורדת השקעת 2 מיליארד הדולר בחברת Safe Superintelligence באפריל האחרון, אותה הכליל הארגון בדו"ח, מוריד את סך הגיוסים בהייטק הישראלי לכ-7.3 מיליארד דולר. אך גם לאחר ההורדה מדובר בשיעור צמיחה דו ספרתי.
לוטן: "גם הנתונים בארה"ב כוללים גיוסי ענק דוגמת אלו שנעשו ל-Open AI ונוספות שגייסו מיליארדי ועשרות מיליארדי דולרים. הם אמנם מטים הממוצע, אבל גם אם מורידים את הגיוסים הללו כאן בישראל מקבלים צמיחה של 20% לעומת המחצית הקודמת".
בנוגע להמשך שיעור ההשקעות הזרות בחברות המקומיות אמר לוטן, כי "מדובר באמירה, שהרי לרוב הקרנות אין כלל משרדים פה והן השתתפו ב-69% מהסבבים. כך שהזרים מנסים להיות יותר ויותר מעורבים במה שקורה כאן".
עיקר הסקטורים שנהנו מהגיוסים היו סייבר, תוכנות ארגוניות ופינטק, כאשר סקטור התוכנה הארגונית הוביל במחצית עם 71 סבבי השקעה בהיקף של 3.19 מיליארד דולר, המבטאים עלייה של 32% לעומת המחצית הקודמת.
תחום הסייבר רשם 1.98 מיליארד דולר ב-56 סבבי גיוס, אך בנטרול השקעת 2 מיליארד הדולר ב-Safe Superintelligence הוא עדיין הסקטור המוביל בהיקף ההשקעות גם במחצית הראשונה של 2025.
בין העסקאות הבולטות בתחום היו גיוס 540 מיליון דולר בסבב E של חברת Cyera וגיוס 250 מיליון דולר של חברת Island. בסייבר נרשם ההיקף החציוני הגבוה ביותר מקרב הסקטורים בהייטק הישראלי שעמד על 25 מיליון דולר.
שאר הסקטורים בתעשייה, עם זאת, עדיין משוועים לגיוס כספים והעלייה בסך הגיוסים במחצית הראשונה של השנה פוסחת עליהם.
לוטן: "יש סקטורים שאינם פורצים באותה מידה כאלה שצוינו, ובאופן טבעי יש מקומות שבהם המשקיעים מזהים יותר את אפשרות החברות לצמוח, ושם הכסף מתרכז. בורכנו במגוון מאוד רחב של תחומים ולא כל התחומים הללו מגדלים בתוכן חברות צמיחה, וזה לא רק בישראל.
"תחום האגטק הוא דוגמה טובה לכך היות ובישראל זה תחום מאוד בולט ולצד זאת הוא אף פעם לא היה סקטור גדול. תחום בולט נוסף הוא הטכנולוגיה הרפואית, שבחציון האחרון היה מאוד פעיל, אך במצרפי מספרי הגיוס נמוכים יותר. אבל זה סקטור הרבה יותר פעיל במחצית הראשונה של 2025.
"וכדאי גם לציין את הפינטק, שגם בו היו גיוסים גדולים במחצית הראשונה של השנה. תחום שהתעורר, בין היתר, דרך הנפקת אי טורו, לצד שינויים מאקרו כלכליים ששינו כדאיות של חלק מהשחקנים ועוררו את התחום מהמשבר בו הוא היה מצוי".
חסון מוסיף: "חוזקו של השקל, המגמות החיוביות בשווקים והנוכחות הדומיננטית של שחקנים גלובליים, הן בהשקעות הון סיכון והן ברכישות אסטרטגיות, משקפים תמחור של פוטנציאל כלכלי חיובי לטווח הבינוני והארוך. זו עדות נוספת לכך שהטכנולוגיה הישראלית, בייחודיותה וביכולותיה, ממשיכה להוות גורם בעל ערך בשוק הגלובלי".