וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בפעם ה-12 ברציפות: בנק ישראל הותיר את הריבית על 4.5%

עודכן לאחרונה: 7.7.2025 / 16:07

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה בפעם ה-12 ברציפות להשאיר את הריבית במשק על שיעור של 4.5%, שהם 6% ריבית פריים

בווידאו: וואלה פתרנו בהגשת ליאת רון בתוכנית מיוחדת ליום שאחרי מלחמת 12 ימים עם איראן/צילום: צלמי וואלה ורויטרס

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה היום (שני) בפעם ה-12 ברציפות להשאיר את הריבית במשק על שיעור של 4.5%, שהם 6% ריבית פריים. בכך ממשיך הבנק לשמור על זהירות רבה במדיניות הריבית ונמנע מהפחתה זה שנה וחצי. הבנק היה חלוץ בעולם לאחר גל האינפלציה כשהפחית את הריבית ברבע אחוז בינואר 2024, אך מאז לא שינה אותה.

לפי בנק ישראל, הפעילות הכלכלית במשק מוסיפה להתאושש בקצב מתון על רקע האי-ודאות המקומית והגלובלית הגבוהה. האינפלציה השנתית התמתנה, אך נמצאת מעל לגבול העליון של היעד. בעקבות מבצע "עם כלביא", פרמיית הסיכון של ישראל ירדה באופן משמעותי, אך נותרה גבוהה בהשוואה לרמתה ערב מלחמת "חרבות ברזל", מדדי המניות המקומיים עלו באופן בולט, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו בחדות והשקל התחזק באופן ניכר.

ההחלטה מגיעה לאחר שמדד המחירים לצרכן ירד בחודש מאי ב-0.3%, וקצב האינפלציה השנתי ירד ל-3.1%, מעט מעל לגבול העליון של היעד. האינפלציה בחודשים האחרונים מתאפיינת בתנודתיות ואי ודאות גבוהות. בבנק ישראל מציינים כי קצב האינפלציה השנתי במאי משקף ירידה בשיעור האינפלציה של הרכיבים הסחירים לרמה של 1.5% ויציבות יחסית ברמה גבוהה של 3.9%.

נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון. צילום: אורן בן חקון/פלאש 90, עיבוד תמונה
נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון/עיבוד תמונה, צילום: אורן בן חקון/פלאש 90

להערכת הוועדה, קיימים מספר סיכונים להאצה אפשרית באינפלציה או לאי התכנסותה ליעד: ההתפתחויות הגיאופוליטיות והשפעותיהן על הפעילות במשק, עלייה בביקושים לצד מגבלות היצע והרעה בתנאי הסחר העולמיים.

מאז החלטת הריבית האחרונה, נרשם ייסוף חד בשיעור של כ-7.3% בערכו של השקל מול הדולר ו-3.8% מול האירו. במונחים נומינליים אפקטיביים יוסף השקל ב-6.1%.

בבנק ישראל מצייני כי הגירעון המצטבר בתקציב המדינה ב-12 החודשים האחרונים הסתכם בחודש מאי ב-5.1 אחוזי תוצר. תקבולי הממשלה ממסים בחודש מאי, בניכויי שינויי חקיקה והכנסות חד פעמיות, חזרו למגמה ארוכת הטווח במחירים קבועים. שוק העבודה עודנו הדוק, והיחס בין מספר המשרות הפנויות למובטלים עדיין נמצא ברמה גבוהה. שיעור האבטלה הרחבה בחודש מאי של גילאי 64-25 יציב ועומד על 2.9% בניכוי עונתיות (לגילאי 15+ עלה ל-3.4%). שיעור המשרות הפנויות עלה מעט ועמד על 4.4% בחודש מאי והוא יציב בשנה האחרונה, ברמה הגבוהה מזו של טרם מלחמת "חרבות ברזל" .

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully