וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אלקטרה מבססת את אחיזתה בארה"ב: 4 פרויקטים חדשים בניו יורק בהיקף של 418 מיליון שקל

עודכן לאחרונה: 8.7.2025 / 13:21

החברה הישראלית תשתתף בשדרוג מרכז הטניס לקראת ה-US Open, תחזק את מוזיאון המטרופוליטן, תקים מערכות מיזוג בבית חולים ותבצע עבודות חשמל בטרמינל הענק של JFK

טיימס סקוור, ניו יורק. ShutterStock
ניו יורק/ShutterStock

קבוצת אלקטרה בע"מ, בניהולו של איתמר דויטשר, ממשיכה להרחיב את פעילותה בארצות הברית. החברה עדכנה כי אלקטרה ארה"ב, באמצעות חברות הבת שלה בניו יורק, נבחרה לקחת חלק בארבעה פרויקטים מרכזיים במדינת ניו יורק, בהיקף כולל של כ-418 מיליון שקל (כ-123 מיליון דולר).

במסגרת זו תבצע החטיבה המכאנית של אלקטרה את שדרוג מערכות מיזוג האוויר במרכז הטניס Billie Jean King National Tennis Center - פרויקט בשווי כולל של כ-800 מיליון דולר, לקראת טורניר ה-US Open בשנת 2027. מדובר בפרויקט ההשקעה הגדול ביותר בתולדות האליפות, והוא כולל הרחבה של 40% בשטחים הציבוריים, הוספת 2,000 מושבים חדשים והקמת מרכז ביצועים מתקדם לשחקנים. הפרויקט יתבצע בשלושה שלבים, כך שפעילות המרכז תוכל להימשך גם בעונות 2025 ו-2026.

בנוסף, אלקטרה תשדרג את מערכות מיזוג האוויר של מוזיאון המטרופוליטן לאומנות בניו יורק - המוזיאון הגדול בעולם שמארח כ-7 מיליון מבקרים בשנה. במקביל, תקים החברה מערכת מיזוג אוויר באגף חדש של בית החולים White Plains Hospital, המשרת את מחוז וסטצ'סטר זה למעלה מ-130 שנה.

איתמר דויטשר. טל גבעוני,
איתמר דויטשר/טל גבעוני

חטיבת החשמל של אלקטרה ארה"ב תבצע עבודות תאורה ותשתיות נוספות בטרמינל 1 החדש בשדה התעופה JFK, שעתיד להפוך לטרמינל הטיסות הגדול בארה"ב. מדובר בהמשך לפרויקט חשמל רחב היקף שמבצעת החברה בטרמינל בשווי כ-100 מיליון דולר, המתנהל כבר כשנה.

איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה, מסר: "הזכייה בארבעה פרויקטים משמעותיים ויוקרתיים מחזקת את מעמדה של קבוצת אלקטרה כחברה ישראלית מובילה הפועלת בשוק האמריקאי. אנו גאים לקחת חלק בפרויקטים ציבוריים ובינלאומיים בסדר גודל כזה, שמשקפים את האמון ביכולות הביצוע, ההנדסה והניהול של אלקטרה".

לדבריו, אלקטרה ארה"ב היא כיום החברה הגדולה בעיר ניו יורק לביצוע עבודות אלקטרו-מכאניות, ועם צבר הזמנות במגזר הבינלאומי שמסתכם בכ-6.4 מיליארד שקל נכון לרבעון הראשון של 2025, בכוונת הקבוצה להמשיך להתרחב בעולם תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות, מקצועיות וחדשנות.

העבודות בפרויקטים החדשים צפויות להתחיל במהלך 12 החודשים הקרובים.

  • עוד באותו נושא:
  • אלקטרה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully