רשות המסים הקדימה את תשלום הפעימה הראשונה של מענק העבודה לשנת 2024, והעבירה היום (חמישי) כ-178 מיליון שקלים ישירות לחשבונות הבנק של כ-100 אלף זכאים. בדרך כלל משולמת הפעימה הראשונה ב-15 ביולי, אך השנה הוחלט להקדימה במספר ימים.
מענק העבודה נועד לשפר את מצבם הכלכלי של עובדים ברמות שכר נמוכות, לצמצם פערים כלכליים-חברתיים ולהוות תמריץ להשתלבות בשוק העבודה. הוא משולם בשגרה בארבע פעימות, בהתאם להוראות החוק, והגשת הבקשה לקבלתו נחשבת לפשוטה וידידותית.
למענק זכאים שכירים ועצמאיים בני 21 ומעלה שהם הורים לילדים, וכן בני 55 ומעלה גם אם אין להם ילדים, וזאת כל עוד הכנסתם עומדת בקריטריונים המפורטים במדריך מענק עבודה לשנת 2024.
נשים שכירות יכולות כבר כעת להגיש בקשה לקבלת מקדמה על חשבון מענק העבודה לשנת 2025, אם הן עומדות בתנאים שנקבעו: ילידות לאחר 1 בינואר 1960, בגיל 60 ומעלה, ובהתאם לקריטריונים הנדרשים.
בנוסף, ניתן להגיש בקשות למענק עבור שנת 2023 באופן מקוון, דרך אתר רשות המסים, עד לסוף דצמבר 2025.