וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המדד והאינפלציה ממשיכים לעלות; מחירי הדירות ירדו במעט

עודכן לאחרונה: 15.7.2025 / 18:54

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יוני ב-0.3% וב-3.3% בשנה האחרונה. מחירי הדירות ירדו ב-0.3%

בווידאו: וואלה פתרנו בהגשת ליאת רון בתוכנית מיוחדת ליום שאחרי מלחמת 12 ימים עם איראן/צילום: צלמי וואלה ורויטרס

מדד המחירים לצרכן עלה ביוני 2025 ב-0.3% בהשוואה לחודש מאי - כך מפרסמת הערב (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2025 לעומת יוני 2024) נרשמה עלייה של 3.3% במדד, אינדיקציה לכך שהלחצים האינפלציוניים במשק נמשכים.

המדד עלה יותר מהתחזיות המוקדמות, שניבאו עליה מינורית של 0.1%. הדבר עלול להפחית את הסיכוי להפחתת ריבית ראשונה זה קרוב לשנתיים, בהחלטה שצפויה להתפרסם בסוף החודש הבא.

העליות הבולטות ביוני נרשמו בסעיפי תרבות ובידור (1.1%), מזון וירקות טריים (0.7% כל אחד), דיור (0.5%), תחבורה ותקשורת (0.4%) ובריאות (0.3%). לעומת זאת, מחירי הלבשה ירדו בשיעור חד של 4.5%, פירות טריים ירדו ב-2.5% וריהוט וציוד לבית ירדו ב-0.4%.

בניתוח סעיף שכר הדירה, נרשמה עלייה של 2.4% בקרב שוכרים שחידשו חוזה, אך בקרב דירות בהן הוחלף שוכר, העלייה הגיעה ל-5.9%.

קונים בסופר לאחר תקיפת ישראל באיראן, סניף רמי לוי פתח תקווה, 13 ביוני 2025. ראובן קסטרו
מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בחודש יוני 2025/ראובן קסטרו

ירידות מחירים קלות בשוק הדירות

לפי נתוני הלמ"ס, מחירי הדירות ירדו ב-0.3% בחודשים אפריל-מאי 2025, בהשוואה מרץ-אפריל 2025. מדובר בהמשך מגמה לאחר ירידה של 0.1% במדד הקודם. בנוסף, חלה גם התמתנות בעליית המחירים של דירות בתקופה של שנה ל-3.9%.

בפילוח לפי מחוזות נרשמו מגמות מעורבות: ירידות בצפון (1.3%-), בתל אביב (0.6%-) ובדרום (0.2%-), עלייה בירושלים (1.2%) ובמרכז (0.3%) ויציבות במחירי הדירות בחיפה.

מנגד, מחירי הדירות החדשות עלו ב-0.4% באותה תקופה, והמדד השנתי לדירות חדשות טיפס ב-5.8%.

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

מדד מחירי הדירות. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אתר רשמי
מדד מחירי הדירות/אתר רשמי, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
אתר בנייה. ShutterStock
מחירי הדירות יורדים במעט/ShutterStock

שכר העבודה ממשיך לעלות

מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים נותר ביוני ללא שינוי, אך מאז תחילת השנה הוא כבר עלה ב-3.7%. המדד ללא שכר עבודה ירד ב-0.2%. במבט שנתי (יוני לעומת יוני), מדד תשומות הבנייה עלה ב-5.6%, בעיקר עקב קפיצה של 10.1% בשכר העבודה, ועלייה של 2.5% במחירי החומרים והמוצרים.

בין החומרים שרשמו ירידות מחירים החודש: רשתות ברזל (2.3%-), ברזל לבנייה (1.9%-), בלוקים מבטון מאיטונג ומגבס ומוצרים לכיבוי אש (1.7%- כל אחד) וטיט (0.9%-). מנגד, מחירי מעליות עלו ב-0.9%. מנגד, שכר העבודה בענף הבנייה עלה ב-0.2% ביוני בלבד.

ירידה במדדי מחירי היצרן

מדד מחירי תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים ירד ביוני ב-0.4% לעומת מאי, לרמה של 120.7 נקודות. המדד ללא דלקים ירד ב-0.3% והגיע ל-117.3 נקודות. במבט שנתי, נרשמה ירידה של 1.9% במדד תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים, אך כאשר לא כוללים דלקים - המדד דווקא עלה ב-0.6%.

ירידות בולטות נרשמו במחירי הלבשה (10.6%-), מוצרי נפט מזוקק (1.9%-), גומי ופלסטיקה (1.2%-) וכלי תחבורה והובלה אחרים (1.0%-). גם מדד מחירי כרייה וחציבה ליעדים מקומיים רשם ירידה של 1.0% ביוני, והגיע לרמה של 107.0 נקודות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully