משבר באספקת המלט: סכסוך עבודה מתמשך במפעל נשר הוביל לסגירת שערי האתר מאז יום שישי, והבוקר (ראשון) מורגשים שיבושים כבדים בשרשרת האספקה. לקוחות רבים מדווחים על לחץ עצום, משאיות נתקעות בתורים סביב המתקן, וחברות שירות נותרות חסרות אונים. ברקע: טענות על כך שהנהלת נשר מפנה את לקוחותיה ליבואנים מתחרים, צעד שמעורר תהיות בשוק.
בהודעה שפורסמה מטעם חברת רדימיקס נמסר כי "המצב הולך ומחמיר. לקוחותינו נמצאים בלחץ אדיר, ואנחנו חסרי אונים מול סגירת השערים המתמשכת". בחברה קראו לפתרון מיידי של הסכסוך וקראו לשקיפות בנוגע ליחסים בין נשר ליבואנים.
המשבר החריף הגיע לאחר שביום שישי דווח על סגירה פתאומית של שערי המפעל, מה שגרם לעומסי תנועה חריגים ותורים של משאיות מלט. הסכסוך, שנכנס לשבוע השלישי, מאיים כעת על אספקת המלט לפרויקטי בנייה רבים, ומוביל לאי ודאות בקרב ספקים, קבלנים ויזמים.
לדברי אחד הספקים שהגיע למפעל בבוקר יום שישי: "הגענו מוכנים למלא את התחייבויותינו, רק כדי למצוא את השערים סגורים ותור הולך וגדל של משאיות. מצב זה יוצר אי-ודאות לפעילותנו, וחשוב מכך, לפרויקטים התלויים בחומר חיוני זה".
בינתיים, בשוק המלט עוקבים בדאגה אחר ניסיון של הנהלת נשר להפנות לקוחות ליבואני מלט, מהלך הנתפס כחריג במיוחד, שכן בעבר הביעה החברה התנגדות פומבית לייבוא בשל תחרות אגרסיבית. "נראה שיש קשר חזק ובלתי צפוי בין נשר לאותם יבואנים", נמסר מגורם בשוק, "וזה מטיל צל כבד על הדינמיקה בשוק כולו".
גורמים בענף הבנייה מזהירים מפני השלכות כבדות אם לא יימצא פתרון מהיר לסכסוך, שעלול להוביל לעיכובים משמעותיים בפרויקטים, הפרת התחייבויות וסיכונים כלכליים נרחבים.