איש העסקים דוד (דדי) בורוביץ' הלך לעולמו בגיל 84, לאחר מאבק ממושך במחלה קשה. בורוביץ', שחתום על שורה של מהלכים מרכזיים בענף התעופה המקומי, נחשב לדמות מפתח שהובילה במשך למעלה מחמישה עשורים את התחום בישראל. הלווייתו תיערך היום (ראשון) בשעה 17:30 בבית העלמין קריית שאול בתל אביב.
בורוביץ' החל את דרכו העסקית כבר בשנות ה-60, עם הקמת "כנף לתעופה כללית" בשנת 1968. בהמשך, בשנת 1976, הקים יחד עם האלוף במיל' מוטי הוד את חברת ק.א.ל - קווי אוויר למטען, שהייתה אחת הראשונות לפעול בשוק התעופה האזרחית למטענים בישראל.
בשנת 1980 ביצע מהלך נוסף ודרמטי - יחד עם אחיו התאום ישראל (איזי) בורוביץ', רכש את חברת ארקיע. השניים ניהלו את החברה במשך 26 שנים, עד למכירתה בשנת 2006 למשפחת נקש, כחלק מהיערכותם להשקעה רחבת היקף באל על. שנה קודם לכן, ב-2004, רכשו האחים את השליטה באל על לאחר השקעה של כ-44 מיליון דולר, שהקנתה להם 52% ממניות החברה. הם החזיקו בה עד ספטמבר 2020, אז נמכרה השליטה למשפחת רוזנברג.
מלבד פעילותו העסקית, בורוביץ' שירת בצה"ל כלוחם וקצין בצנחנים ובגדוד הנח"ל המוצנח. במלחמת יום הכיפורים היה בין לוחמי חטיבת הצנחנים 55 שחצו את תעלת סואץ במבצע "אבירי לב", והוא השתחרר מצה"ל בדרגת סגן אלוף במילואים.
דדי בורוביץ' היה נשוי לתמי מוזס-בורוביץ', נצר למשפחת מוזס (בעלי קבוצת "ידיעות אחרונות"), והותיר אחריו שני ילדים מנישואיהם, לצד שלושה ילדים נוספים מנישואיו הראשונים. רעייתו ליוותה את הפעילות העסקית המשפחתית במיוחד מאז 2014, כאשר מצבו הבריאותי החל להתדרדר.
בענף התעופה ספדו לו היום בכאב. מנכ"ל ארקיע עוז ברלוביץ' אמר: "חברת ארקיע אבלה על מותו של דוד (דדי) בורוביץ', מבעלי החברה בעבר ואחד מבכירי ענף התעופה הישראלי. דדי היה איש חזון, פורץ דרך, שתרם רבות לביסוסה ופיתוחה של התעופה האזרחית בישראל. עבורנו, הוא היה מר תעופה בכל רמ"ח איבריו - אדם שחי ונשם תעופה, והטביע חותם עמוק בענף כולו. לכתו היא אבידה גדולה למשפחת התעופה הישראלית".
הלך לעולמו איש העסקים דדי בורוביץ', מחלוצי ענף התעופה הישראלי
עודכן לאחרונה: 3.8.2025 / 13:47