וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההשקעה שהתפוצצה: וורן באפט רושם הפסד של 3.8 מיליארד דולר

עודכן לאחרונה: 3.8.2025 / 17:05

ברקשייר האת'ווי של וורן באפט רשמה ברבעון השני הפחתת שווי של 3.76 מיליארד דולר על ההחזקה שלה בקראפט היינץ - עדות לכך שהשקעת הענק שביצעה לפני עשור אינה עומדת בציפיות

בווידאו: וואלה פתרנו בתוכנית חופש גדול וקיץ/צילום: אולפן וואלה, רויטרס, עיריית חיפה, עיריית רמלה וצלמי וואלה

וורן באפט סופג מהלומה נוספת על אחת מהשקעות הדגל שלו: חברת ההשקעות של באפט ברקשייר האת'ווי רשמה ברבעון השני הפחתת שווי עצומה של 3.76 מיליארד דולר על ההחזקה בחברת המזון קראפט היינץ - סימן לכך שהמיזוג המתוקשר בין קראפט ל-Heinz, עליו הימר באפט ב-2015, לא עומד בציפיות. זו לא ההפחתה הראשונה של ברקשייר בקראפט היינץ: ב-2019 כבר מחקה 3 מיליארד דולר מהשקעתה, ובאפט הודה אז כי שילם יותר מדי בעסקת המיזוג של 2015.

הפגיעה בקראפט היינץ, יחד עם ירידה ברווחי מניות, הובילה לצניחה של 59% ברווח הנקי של ברקשייר, שעמד ברבעון על 12.37 מיליארד דולר, לעומת 30.35 מיליארד דולר ברבעון המקביל. ההכנסות ירדו באחוז אחד ל-92.52 מיליארד דולר. הרווח התפעולי ירד ל-11.16 מיליארד דולר לעומת 11.6 מיליארד ברבעון המקביל. בין הגורמים: ירידה בפרמיות הביטוח והפסדי מט"ח של 877 מיליון דולר.

על רקע תנודתיות השוק והחששות ממכסים ומהאטה בצמיחה הכלכלית, ברקשייר ממשיכה להחזיק ברמת מזומנים גבוהה במיוחד, 344.1 מיליארד דולר, ומכרה יותר מניות מאשר קנתה זה הרבעון ה-11 ברציפות. נכון לאמצע יולי, החברה לא ביצעה רכישה עצמית של מניות מאז מאי 2024.

לפי החברה, ההפחתה בקראפט היינץ, השקעה בה ברקשייר מחזיקה 27.4%, מגיעה בעקבות הודעת החברה על בחינת מהלכים אסטרטגיים, לרבות אפשרות לפירוק. ההחזקה הוערכה בדו"חות מעל שווי השוק, אך ברקשייר ציינה כי הפער "לא זמני", על רקע אי-ודאות כלכלית וכוונתה להישאר מושקעת בחברה.

וורן באפט במהלך מפגש המשקיעים השנתי של ברקשייר הת'אווי באומהה. רויטרס
וורן באפט במהלך מפגש המשקיעים השנתי של ברקשייר הת'אווי באומהה/רויטרס

מאז שבאפט הודיע לפני כשלושה חודשיםם על כוונתו לפרוש מתפקיד המנכ"ל בסוף השנה, מניית ברקשייר איבדה יותר מ-12%, ותשואתה מפגרת בכ-22 נקודות אחוז אחרי מדד S&P 500. באפט בן ה-94 יישאר יו"ר, וסגנו גרג אייבל (63) צפוי להיכנס לתפקיד המנכ"ל.

ברקשייר האת'ווי, שהחלה את דרכה כחברת טקסטיל, הפכה בידיו של באפט לחברת השקעות בשווי 1.02 טריליון דולר. היא כוללת חברות ביטוח, תעשייה, אנרגיה מתחדשת ומותגי צריכה מוכרים.

  • עוד באותו נושא:
  • וורן באפט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully