תוכנית Storytellers Fellowship, יוזמה משותפת של תגלית ואוניברסיטת רייכמן, יוצאת לדרך בימים אלו בישראל. מדובר בחממה ייחודית בת חודש, המאגדת כ־22 צעירים יהודים בני 18 עד 35 מ-9 מדינות, בהם מוזיקאים, אמנים, יוצרים דיגיטליים ואקטיביסטים.
התוכנית שואפת להכשיר שגרירי תוכן ותרבות בזירה הדיגיטלית, המחוברים לזהותם היהודית ולסיפור הישראלי. היא מתקיימת בתל אביב ובקמפוס אוניברסיטת רייכמן בהרצליה, ומשלבת סדנאות מקצועיות, סיורים ולימודי עומק לצד מפגשים עם אנשי תוכן, מדיה וביטחון.
בין הדוברים שכבר הופיעו בפני המשתתפים: נשיא אוניברסיטת רייכמן פרופ' בועז גנור, מייסד המכון למדיניות נגד טרור (ICT), שדיבר על האתגרים הגלובליים של המאבק בטרור; נפתלי גרנות, לשעבר סגן ראש המוסד; ד"ר מיכאל ברק, חוקר בכיר ב־ICT ומרצה באוניברסיטה; וכן מומחים מהזירה האזרחית והדיגיטלית, בהם מתן לקס, ראש תחום משפיענים ב־Wix; אלה קינן, יוצרת תוכן ואקטיביסטית; ואלכס פרפורי, שהנחתה סדנת Story Hunt ברחבי תל אביב.
"המיזם הזה נולד מתוך הצורך לפרוץ את תיבת התהודה של תוכן פרו־ישראלי מסורתי, ולתת במה לקולות מגוונים, מקוריים ובעלי השפעה אמיתית ברשת", מסביר מנכ"ל תגלית גידי מרק. "זוהי תוכנית עם חזון לטווח הארוך, לבניית קהילה של יוצרים ומחוללי שינוי שמשפיעים על השיח הדיגיטלי והתרבותי גם הרבה אחרי שהתוכנית מסתיימת. אחרי 25 שנות פעילות, תגלית לא רק מחברת צעירים לישראל אלא מאפשרת להם להפוך לשותפים בעיצוב הסיפור היהודי של דורנו".
נשיא אוניברסיטת רייכמן, פרופ' בועז גנור, הוסיף: "אוניברסיטת רייכמן רואה חשיבות עצומה בטיפוח מנהיגות צעירה וגלובלית המחוברת לערכיה, לזהותה ולמדינתה. התוכנית החדשנית שפיתחנו יחד עם תגלית נועדה להעניק ליוצרים צעירים כלים, ידע וקהילה כדי שיוכלו להשפיע על השיח העולמי מתוך אחריות, יצירתיות ואהבה לישראל. זוהי שליחות מהמעלה הראשונה, ואנו גאים להיות חלק ממנה".
במהלך התוכנית, כל משתתף בונה פרויקט אישי - סרטונים, יצירה מוזיקלית, קמפיין תוכן או הרצאה - המביע את קולו הייחודי. "המטרה שלי כאן היא להעמיק את ההיכרות שלי עם המציאות הישראלית ולבחון מחדש את החיבור שלי ליהדות ולמדינה היהודית, ממקום אישי וכן", אמרה צ'לסי ג'ייקובסון, יוצרת תוכן מניו יורק.
עם סיום החממה, המשתתפים ימשיכו לקבל ליווי מקצועי לשלושה חודשים נוספים, במטרה להפוך את הפרויקטים לתוצרים ממשיים ומתמשכים. "השאיפה היא להקים קהילה בינלאומית של יוצרים פרו-ישראלים", סיכם מרק.