ארצות הברית והאיחוד האירופי פרסמו היום (חמישי) את פרטי הסכם הסחר שסוכם ב-27 ביולי, ומגדירים אותו כ"מסגרת לסחר הדדי, הוגן ומאוזן". ההסכם כולל מכס אמריקני של 15% על רוב היבוא מהאיחוד - בהם רכבים, תרופות, שבבים ועץ - אך לא על יין ומשקאות חריפים. מנגד, האיחוד התחייב להסיר מכסים על סחורות תעשייה אמריקניות, ולפתוח את שווקיו בפני מוצרי חקלאות ודיג מארה"ב.
נציב הסחר של האיחוד, מרוש שפצ'וביץ', הבהיר כי סוגיית היין והמשקאות החריפים לא נכללה בהסכם, אך "הדלת לא נסגרה לנצח". מועצת המשקאות החריפים בארה"ב הביעה אכזבה מההסכם, וטענה כי ללא ביטול מלא של המכסים אין למזקקות האמריקניות ודאות לגבי ייצוא עתידי.
באיחוד הדגישו כי הפחתת המכסים האמריקניים על רכבים תחול רטרואקטיבית מ-1 באוגוסט, עם הצגת החקיקה המתאימה בבריסל. לפי גורם אמריקני, הקלה על יצרניות הרכב האירופיות עשויה להיכנס לתוקף "בתוך כמה שבועות".
מעבר לכך, ההצהרה המשותפת קובעת כי החל מ-1 בספטמבר תטיל ארה"ב מכסים בשיעור נמוך מ-15% על מטוסים, תרופות וחומרי גלם כימיים. בנוסף, האיחוד התחייב לרכוש מארה"ב 750 מיליארד דולר של גז טבעי נוזלי, נפט ומוצרי אנרגיה גרעינית, לצד 40 מיליארד דולר של שבבי בינה מלאכותית עד 2028. החברות האירופיות ישקיעו עוד 600 מיליארד דולר במגזרים אסטרטגיים בארה"ב.
שני הצדדים הצהירו כי יפעלו להסרת חסמי סחר דיגיטליים, יגבשו כללי מקור שיבטיחו שההטבות יישמרו בעיקר לשותפות עצמן, וישתפו פעולה בהגנה על שוקי הפלדה והאלומיניום מפני עודף ייצור.
במקביל, שר האוצר האמריקני סקוט בסנט אמר כי הממשל "מרוצה מהמצב הקיים מול סין", וכי ההכנסות מהמכסים עשויות לעלות בהרבה על התחזית הקודמת ל-300 מיליארד דולר, סכומים שיופנו לצמצום החוב הפדרלי. לדבריו, "הסטטוס קוו עובד לא רע", כשהוא מגדיר את סין כ"המקור הגדול ביותר להכנסות ממכסים".
מוקדם יותר השבוע אישרה חברת הדירוג S&P את דירוג האשראי של ארה"ב ברמה AA+ עם תחזית יציבה, וציינה כי הכנסות המכסים יסייעו לקזז את הפגיעה התקציבית שנגרמה מחוקי המסים וההוצאות החדשים של הנשיא טראמפ.