וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"המלחמה עם איראן עלתה לנו 100 מיליון דולר": אל על מציגה ירידה בהכנסות וברווח

28.8.2025 / 9:14

אחרי אפריל ומאי מוצלחים הגיע מבצע עם כלביא: ההכנסות ברבעון שני ירדו ב-7% והרווח ב-55%. אבל בחברה בונים על גידול בביקושים: ב-2026 תקלוט שני מטוסי בואינג 737 ותחזיר לשירות בואינג 777 אחד

שלומי זפרני, סמנכ״ל מסחר וקשרים תעופתיים באל על/דוברות אל על

מחירי כרטיסי הטיסה הגבוהים וגידול של 14% באפריל ומאי לא סייעו לאל על להתגבר על השבתה של 12 ימים בעת מבצע "עם כלביא" מול איראן, וחזרה איטית לשירות אחר-כך.

אחרי כמה שנים רצופות של גידול מציגה אל על ירידה בהכנות וברווחים ברבעון השני של השנה, ומייחסת אותם להשפעות המלחמה עם איראן, שעלתה לה ולחברת הבת סאן דור להערכתה 100 מיליון דולר.

לאורך תקופת המבצע ובימים שאחריו, פעלה אל על להשבת הישראלים הביתה והפעילה טיסות חילוץ מיעדים שונים בעולם, בכפוף למתווה מוגבל ומוסדר בהתאם להנחיות הגורמים המוסמכים במדינה.

החברה קבעה מדיניות מסחרית מקלה שאפשרה ללקוחותיה לעלות על טיסות חילוץ מהאיזור בו שהו (אגן הים התיכון, אירופה, ארה"ב והמזרח) ללא עלות נוספת, לצד אפשרות ביטול וקבלת החזר כספי מלא ללקוחות ששבו בדרכים אחרות.

קבלת פנים לנוסעים ששבו מחו"ל לאחר חידוש טיסות בעקבות הפסקת האש בין איראן וישראל, נתב"ג, 25 ביוני 2025/ראובן קסטרו

הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-777 מיליון דולר לעומת כ-839 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד, קיטון של כ-7%. הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-66 מיליון דולר לעומת כ-147 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ- 55%.

זאת למרות שבעקבות השמשת בואינג 777 נוסף וקליטת 787 ה-17 בחברה ישירות מפס ייצור בבואינג, היצע המושבים משוקלל לק"מ טיסה גדל ב-14% באפריל ומאי. שיעור התפוסה ברבעון נותר גבוה וללא שינוי מהרבעון הקודם, 93%.

בחברה רומזים לתוצאות חזקות ברבעון השלישי השנה, שכולל את חודשי חופשות הקיץ, ומדווחים שהיצע המושבים המשוקלל ברבעון בהשוואה לרבעון השלישי ב2023 מתוכנן לגדול בכ-19% בשעה שההיצע בחברות הזרות מתכונן לקטון בכ-64%. עוד מדווחת אל על כי בתחילת יולי, חזרה החברה לפעילות מלאה בשיא חופשת הקיץ עם המשך ביקושים גבוהים לטיסות החברה. מכירות החברה בחודשים יולי-אוגוסט חזרו לשגרה שלפני המבצע ואף גדלו.

למרות חזרתן של חברות זרות רבות לנתב"ג, אל על בונה על המשך בגידול בביקוש לטיסותיה גם ב-2026.

sheen-shitof

עוד בוואלה

קק"ל מעודדת לימודי אקלים באמצעות מלגות לסטודנטים צעירים

בשיתוף קק"ל

מטוס של חברת אל על בשדה התעופה בן גוריון. 2018 מנכ"לית אל-על דינה בן טל גננסיה/עיבוד תמונה, צילום: רויטרס, דוברות אל-על/ אוהד רומנו Creative Commons

מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, שהודיעה על עזיבתה בסוף השנה, מסרה כי "במהלך 2026, אנו צפויים להכניס לשורות החברה שני מטוסי 737 ולהחזיר לפעילות את מטוס ה-777 השישי והאחרון מאז הקורונה אנו ממשיכים ליישם בעקביות את התוכנית האסטרטגית ארוכת הטווח שלנו, גם לנוכח האתגרים שעומדים בפנינו במציאות הבטחונית המשתנה בכלל ובתקופת המלחמה עם איראן בפרט".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully