אגף החקירות של הביטוח הלאומי ומשרד פקיד שומה רחובות פנו לאחרונה לפקיד שומה חקירות מרכז ברשות המסים, שפתח בחקירה נגד רזיאל דהאן, העוסק בייעוץ וגישור קבלי (קבליסט).
על פי החשד, דהאן קיבל במרמה קצבאות שונות מהביטוח הלאומי, ובמקביל לא דיווח על הכנסות של מיליוני שקלים.
היום התיר בית המשפט העליון לפרסם את שמו של החשוד, לאחר שדחה את בקשת רשות הערעור שהגיש עורך דינו על החלטת בית המשפט המחוזי.
כפי שדווח, בעקבות מידע שהתקבל באגף החקירות של הביטוח הלאומי, שלפיו דהאן אינו עומד בתנאים המזכים לקצבאות השונות, נפתחה נגדו חקירה סמויה בשיתוף יחידת פקיד שומה חקירות מרכז.
במהלך החקירה הסמויה נמצא כי דהאן מנהל עסק לקבלה, מקבל לקוחות רבים בביתו, ואף הופיע בתכניות טלוויזיה. במעקב נמצא כי הוא מנהל שגרת חיים עצמאית - יוצא מביתו, מבצע רכישות, ונצפה בפעילות יומיומית מלאה. עוד עלה מהחקירה כי הוא מפעיל עסק משגשג, הכולל פתיחת קלפים, ביצוע לחשים וטיפולים בעופרת, ושיחות עם לקוחות.
מניתוח חשבונות הבנק של דהאן ואנשים נוספים בסביבתו, עלה חשד להכנסות עסקיות במזומן ובשיקים בסכומים מצטברים של מיליוני שקלים, שהופקדו בין השנים 2018-2024 בחשבונות שונים, ללא הנפקת חשבוניות מס וקבלות כמתחייב.
לפני מספר שבועות נפתחה חקירה גלויה נגד החשוד ומעורבים נוספים. צוותי רשות המסים והביטוח הלאומי ערכו חיפושים במספר מקומות, ואיתרו מסמכים וחומרי מחשב. בין היתר נתפס יומן פגישות שהעיד כי דהאן מקבל לקוחות ברציפות מהבוקר ועד שעות הערב המאוחרות.
הדיון הראשון בעניינו התקיים בבית משפט השלום בראשון לציון, ששחרר אותו בתנאים מגבילים. בקשתו לצו איסור פרסום נדחתה, ולאחר שערער גם למחוזי ונדחה, דחה היום בית המשפט העליון את בקשת רשות הערעור. בכך הותר לפרסום שמו של החשוד.