אילון מאסק שמר על תואר האיש העשיר בעולם - אך בפער דחוק במיוחד. שוויו מוערך ב־384.2 מיליארד דולר, רק מיליארד אחד יותר מלארי אליסון, מייסד-שותף של אורקל, שחווה אתמול (רביעי) זינוק חסר תקדים בעושרו בעקבות הדוחות החזקים של החברה.
שוויו של אליסון זינק בכ־89 מיליארד דולר והגיע ל־383.2 מיליארד דולר, כך לפי מדד בלומברג. הדוח, שפורסם שלשום, חשף ביקוש אדיר מצד חברות בינה מלאכותית לשירותי הדאטה-סנטר של אורקל. מניית החברה זינקה במהלך יום המסחר עד 43% וננעלה בעלייה של כ־36% - העלייה היומית הגדולה ביותר מאז 1992.
אליסון, המחזיק במניות אורקל בהיקף הגדול ביותר מבין בעלי המניות הפרטיים, נהנה מעלייה בשוויו שהביאה אותו לזמן קצר אל פסגת דירוג עשירי העולם. אולם עם נעילת המסחר, שוויו של מאסק עמד על 384.2 מיליארד דולר - גבוה במיליארד דולר מזה של אליסון.
מנכ"לית אורקל, ספרא כץ, הודיעה כי החברה חתמה ברבעון האחרון על ארבעה חוזים בשווי מיליארדי דולרים וצפויה לחתום על נוספים בקרוב. החברה מספקת תשתיות קריטיות ללקוחות AI, ואף חתמה ביולי על עסקה לאספקת 4.5 ג'יגה-ואט חשמל ל־OpenAI, חברת האם של ChatGPT.
הדוח הוגדר על ידי אנליסטים כ"מדהים", עם צבר הזמנות בתחום ה־AI בהיקף של 455 מיליארד דולר. מניית אורקל קבעה שיא חדש והקפיצה את שווי השוק של החברה בכ־244 מיליארד דולר ל־922 מיליארד, תוך שהיא עולה מהמקום ה־13 למקום ה־10 במדד S&P 500 ועוקפת את וולמארט, ג'יי.פי. מורגן ואלי לילי.
לפי בלומברג, קפיצת השווי של אליסון - עד 101 מיליארד דולר בשיא - היא העלייה היומית הגדולה ביותר שנרשמה אי פעם במדד. מנגד, מניות טסלה ירדו בכ־14% מתחילת השנה.
מאסק מחזיק בתואר "האיש העשיר בעולם" מאז 2021, למעט שני מקרים קודמים שבהם עקפו אותו ברנאר ארנו וג'ף בזוס. למרות טלטלות שונות, מאסק הצליח לשמור על מעמדו ואף זכה לאחרונה לחבילת תגמול שעשויה להגיע לשווי של קרוב לטריליון דולר אם טסלה תשיג יעדים מסוימים.
מי אתה לארי אליסון?
אליסון, יהודי אמריקני בן 81, נולד בשנת 1944 בניו יורק לאם חד הורית ממוצא יהודי, וגדל בשיקגו אצל דודיה של אימו, ליליאן ולואיס אליסון, שאימצו אותו.
הוא הקים את אורקל ב־1977 לאחר שנשר מלימודים. כיום הוא מחזיק ב־98% מהאי לאנאי שבהוואי, שלפי הדיווחים באי התארחו מפורסמים רבים, ביניהם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו. אליסון נחשב למי שהחיה את טורניר הטניס אינדיאן וולס בקליפורניה ומקושר לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לצדו הופיע לא אחת באירועי טכנולוגיה בבית הלבן.
בספטמבר 2014 פרש אליסון מתפקיד מנכ"ל אורקל, והוחלף על ידי צפרה כץ, אמריקנית-ישראלית שנולדה בישראל ואף נשואה לישראלי. עם זאת, אליסון נשאר מעורב בחברה כיו"ר וכסמנכ"ל טכנולוגיה.