החתימה על ההסכם בין ישראל לחמאס, שכולל את השלב הראשון בעסקה לסיום המלחמה ברצועת עזה ולשחרור החטופים, מחזקת הבוקר (חמישי) את המטבע הישראלי. הדולר נחלש ב־1.1% ונסחר סביב 3.24 שקלים - הרמה הנמוכה ביותר זה שלוש שנים. גם היורו מאבד 0.7% ונסחר ב־3.77 שקלים.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהוביל את המאמץ המדיני, אמר כי "כל החטופים ישוחררו בקרוב מאוד, וישראל תסיג את כוחותיה לקו מוסכם". בהמשך ציין כי השחרור צפוי להתחיל ביום שני, אך לדברי גורמים המעורים במשא ומתן, החטופים החיים צפויים להשתחרר כבר בסוף השבוע.
בבנק מזרחי טפחות מגדירים את ההסכם כ"צעד דרמטי" שעשוי לשנות את פני המשק. רונן מנחם, הכלכלן הראשי של הבנק, אמר כי "החתימה על השלב הראשון של ההסכם בין ישראל לחמאס מהווה קפיצת מדרגה נוספת - חשובה מאוד - מבחינת החברה, המשק והשווקים. זה בוקר מאושר מאוד לכולנו".
לדבריו, "מדובר בשיפור של ממש בסביבה המדינית־ביטחונית, ואנו נחוש זאת בכל רובד. בטווח המיידי נחוש בשיפור הסנטימנט ונראה זאת בשוקי המניות ואגרות החוב, הן חברות והן ממשלתיות. המומנט העיקרי הוא של ירידה חדה במפלס אי הוודאות ושנאת הסיכון. מן הסתם נראה תיסוף נוסף של השקל".
מנחם הוסיף כי ייתכן שנראה שוב עליות יתר במניות הקטנות יותר, דוגמת מדד ת"א-90, "שממהרות להגיב לתפניות חיוביות בסנטימנט". לדבריו, מעבר לשיפור המיידי, להסכם עשויות להיות השלכות ארוכות טווח, ובהן התרחבות הסכמי אברהם, ירידה בלחץ האירופי בתחום הסחר, ואף שיפור בתחזית דירוג האשראי של ישראל.
"ייתכן כי התחזית השלילית של סוכנויות הדירוג תעבור להיות ניטרלית", אמר מנחם. "מדובר בירידה נוספת בפרמיית הסיכון של המשק. ההוצאות התקציביות המלחמתיות תהיינה מתונות יותר, וישתחררו כוחות מילואים לטובת הפעילות המשקית. סנטימנט ההשקעות יתחזק, ונראה גידול בהשקעות בבנייה ובתשתיות".
עוד לדבריו, רגיעה ביטחונית תקל על בנק ישראל לשקול הורדת ריבית, מה שעשוי להיטיב עם שוק האג"ח הממשלתיות. "ירידה בלחצי ההיצע תוכל גם לתרום לירידה באינפלציה", ציין. "ואם המלחמה תסתיים ויתקפות החות'ים ייפסקו, מדובר בבשורות טובות לא רק למשק הישראלי אלא גם לרמה הגלובלית, בזכות שיפור בנתיבי השיט ובייבוא".
עם זאת, הוא מדגיש כי "המבחן האמיתי הוא ביישום. לאחר השחרור המיוחל של החטופים, המו"מ לקראת ההסכם הסופי יימשך, ושוק ההון יהיה בין הראשונים להגיב לכל התפתחות".