וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כל חטוף שחוזר הוא כוח טבע: העולם חייב לשמוע את הסיפור שלהם

13.10.2025 / 8:04

לחטופים שחזרו ויחזרו היום מהשבי צריך להיות מקום גדול בשיקום המדינה: לא רק סיוע כספי ותמיכה נפשית אלא תוכנית ממוסדת לשיקום שתאפשר להם לייצג את ישראל בעולם. מי יכול להזהיר באופן יעיל יותר מפני האיסלמיסטים שהתפשטו ברחבי העולם המערבי מאשר מי שנחטף על ידם?

מפגישת משפחות החטופים עם ויטקוף/מערכת וואלה

מתוך 255 חטופים שנחטפו ונשבו בעזה, 145 חזרו לישראל. עוד 20 צפויים לחזור בחיים היום.
בסך הכל 165 ישראלים עברו חוויה שדומה לשואה ושורדו. הם התמודדו נגד הרוע המוחלט של איסלמיסטים-אנטישמים רצחניים וכל חייהם יתמודדו עם הזיכרונות והטראומה - בדיוק כמו ניצולי השואה.

מן הסתם, כולם יקבלו פיצויים ממדינת ישראל. ב-1 ביוני 2024 נכנס לתוקף חוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), תשפ"ד-2024 (להלן: "החוק לפיצוי נפגעי טרור")- חוק תקדימי שמעניק לנפגעי טרור ובני משפחותיהם פיצויים בסכומים חסרי תקדים (בין 5 מיליון שקל ל-10 מיליון שקלים). ויש גם תגמולים חודשיים מהמדינה על פי אחוזי נכות - נכים 20% מקבלים 1,161.45 שקל לחודש, נכים של 100% מקבלים 8,130.18 שקל בחודש. ויש גם מימון טיפולים, לימודים ועוד.

אבל זה לא מספיק כדי לפצות אותם על מה שקרה להם. זה משהו שגם הביביסט הכי ביביסט במשפחת נתניהו יסכים עליו (כנראה, לא בטוח איתם).

וסביר להניח שזה לא יקרה עם הממשלה הזאת, ממשלת השבעה באוקטובר שמסרבת לקחת אחריות ומסרבת אפילו לחקור איך זה קרה לנו, אבל הממשלה הבאה צריכה להשקיע אפילו עוד יותר כספים שלנו בחטופים שחזרו. ולא רק צריך להשקיע בהם, צריך להעניק להם תפקיד חשוב במערך ההסברה ושיקום התדמית של המדינה.

ממתינים לשחרור החטופים, כיכר החטופים, 13 באוקטובר 2025/יותם רונן

תקציב משרד החוץ לשנת 2025 עומד על כ-2.69 מיליארד שקל לאחר כל ההעברות התקציביות וההכנסות העצמיות. התקציב כולל גם תוספת משמעותית ל"הסברה הישראלית" בגובה של יותר מחצי מיליארד שקל (545 מיליון שקל).

זה תקציב שאושר בנפרד ומיועד למה שמתארים במשרד "כמערכה התודעתית והדיפלומטית של ישראל בזירה הבינלאומית". מערכה שמשרד החוץ כשל בה כמו נבחרת ישראל נגד נבחרת נורבגיה. ולכן, מהמיליארדים האלה צריכים לפנות כמה עשרות מיליונים להקמת "יחידה מיוחדת" של חטופים ושורדים של השבעה באוקטובר.

הרי, אילו ישראלים טובים יותר וראיים יותר להסביר לעולם על הרוע של אויבינו? אילו אנשים יכולים להסביר טוב יותר מול מה אנחנו, הישראלים, צריכים להתמודד? איזה אדם בעולם יכול להזהיר באופן יעיל יותר מפני האיסלמיסטים שהתפשטו ברחבי העולם המערבי מאשר מי שנחטף על ידי בני העוולה האלה וסבל מהם במשך חודשים או שנים? אם הסברה היא חלק משדה הקרב הדיפלומטי-מדיני-תדמיתי, אילו ישראלים יכולים להיות טובים יותר בלייצג אותנו מאשר ניצולי שואה מודרניים?

אם אלי שרעבי מספר לחבורה של סטודנטים אמריקאים על איך הצליח לשמור על צלם אנוש ולשמור על אחיו החטופים בתנאים בלתי אפשריים, איזה אינפלואנסר סגול-שיער במימון קטארי יכול עליו? אם אמילי דמארי תגיע לשיחות באירופה עם קבוצות של אוהדי כדורגל ותספר על מה שעברה, איזה אוהד יעז להרים דגל פלסטין אחרי שיחה כזו?

עמית סוסנה, גיבורת ישראל, התצפיתניות שהן ממש כוח טבע, האחים הורן, לואיס הר, ארבל יהוד, עופר קלדרון, סשה טרופנוב ואחרים - לכל אחד מהם יש סיפור אישי בלתי נתפס לספר לעולם. וישראל צריכה להשקיע בהם כדי שיצאו לעולם ויספרו אותו. בכמה שפות, בכל העולם.

sheen-shitof

עוד בוואלה

פריצות הדרך, הטיפולים ומה צופן העתיד? כל מה שצריך לדעת על סו

בשיתוף סאנופי

אלי שרעבי בהפגנה לשחרור החטופים, כיכר החטופים, 12 ביולי 2025/אתר רשמי, מטה משפחות החטופים

כשהמדיום הוא המסר, אין מדיום טוב יותר להעביר את המסר של ישראל מאשר חטוף או חטופה שחיו בדמוקרטיה ונחטפו מביתם או ממסיבה על ידי מפלצות איסלמיסטיות. הם בטח יהיו "מדיום" טוב בהרבה מהמסבירנים הישראלים כיום, שבוא נהיה כנים עם עצמנו, פשוט כשלו במשימתם.

משרד החוץ צריך להקים "יחידת חטופים ששרדו", לתת להם חוזה לכל החיים, לספק להם שיעורים בשפות זרות, השתלמויות מקצועיות, לספק להם שירותי ניהול למדיה החברתית, להזרים להם אינפורמציה רלוונטית, לקבוע להם ביקורים ושיחות ברחבי העולם ולהפוך אותם לחוד החנית בקרב הקריטי לעתידנו, הקרב על התדמית שלנו.

  • עוד באותו נושא:
  • חטופים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully