וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיליארד דולר למל"טים מתאבדים: הפנטגון חתם חוזה ענק ונדיר עם חברה קטנה מצור יגאל

15.10.2025 / 14:24

Uvision תספק לחיילים האמריקנים את הכטב"מ המשוטט Hero 120, במה שיהיה עסקת החימושים הגדולה ביותר של הפנטגון עם חברה מישראל. מסר מדאיג לתעשייה האווירית, רפאל ואלביט, שחברה קטנה וצעירה עקפה אותם בחוזה נדיר וענק לרכש מל"טים מתאבדים

כטב"מ משוטט Hero 120/Uvision

ארה"ב ממעטת ברכישת מערכות נשק, בטח שחימושים, ממדינות אחרות. למרות זאת רכש בעבר הפנטגון טילי פופאי מרפאל עבור מפציצי הבי-52 שלו, וכיום רוכש ממנה טילי ספייק NLOS עבור מסוקי אפאצ'י.

ועדיין העסקה שעליה הודיעה חברת Uvision מצור יגאל חריגה בגודלה ובזהות היצרנית. צבא ארה"ב ירכוש מחברת הבת בארה"ב של יוזוי'ן, ומחברת מיסטרל האמריקנית, את מערכת החימוש המשוטטת Hero 120 בעסקה רב שנתית בשווי 982 מיליון דולר, לשימוש צבא ארה"ב. זאת לאחר שבשנה שעברה רכש פיקוד הכוחות המיוחדים של ארה"ב חימושים זהים בעסקה בשווי 73 מיליון דולר.

הפנטגון, בעיקר מאז כניסתו לתפקיד שר המלחמה כפי שנקרא כעת התפקיד, פיט הגסאת', מקדם רכש דווקא מחברות ביטחוניות קטנות, כדי לעודד הכנסה של טכנולוגיות מתקדמות וזולות שסטארט אפים יודעים להציע, וכדי להעביר למסר לחברות הביטחוניות הגדולות והוותיקות, כמו לוקהיד מרטין, בואינג וריית'יאון, כי הוא מצפה מהן להתחיל לעבוד מהר וזול יותר.

כך למשל הוא העניק חוזי ענק לסטארט אפ הביטחוני אנדוריל, למערכות הגנה מכטב"מים והיא עקפה חברות ותיקות במכרז שטרם הוכרע לאספקת מל"ט תקיפה וסיור חדש שיפעל לצד מטוסי קרב מאויישים.

כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision/אתר רשמי, Uvision
כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision/אתר רשמי, Uvision

יוויז'ן הוקמה ב-2011 בידי יוצאי התעשייה האווירית, שלא הצליחו לקדם בחברה רעיונות לפיתוח דור חדש וזול של מה שכונה בעבר "מל"טים מתאבדים": כלים שמסוגלים לשהות שעות באוויר, להמתין למטרה עד שהמפעיל שלהם מזהה אותה ומכוון אותם לעברה.

כיום נמצאת החברה בבעלות איש העסקים אהרון פרנקל ומנוהלת בידי ד"ר רן גוזלי, שהגיע אליה בשנה שעברה מרפאל, שבה שימש כסמנכ"ל בכיר וראש חטיבת יבשה וים.

Hero 120 הוא להיט המכירות שלה: הוא שוקל 24 ק"ג, מסוגל להגיע לטווח של 60 ק"מ, ולשהות שעה באוויר בהמתנה למטרה, ואז לפגוע בה עם ראש קרבי של 4.5 ק"ג.

כלים משוריינים ומערכות הגנה אווירית הם רק חלק מהמטרות הפוטנציאליות, ואפשר לשגר עשרות ממנו ממטול אישי, ממכולות, מספינות וממסוקי קרב. הוא כבר נמכר למארינס האמריקנים, למדינות במפרץ הפרסי ולקוחות באירופה. הכלי משוגר כגליל, ומייד לאחד הפתיחה פותח כנפיים וטס למטרה באמצעות מנוע חשמלי שמסובב מדחף אחורי, ומצויד במצלמות לאתר את מטרתו.

"אנחנו גאים לתמוך בצרכים המבצעיים של צבא ארה"ב עם תחמושת משוטטת חכמה", מסר ד"ר רן גוזלי, מנכ"ל קבוצת יוויז'ן. "החוזה משקף את הביקוש הגובר לתחמושת משוטטת ומאשר את הערך המבצעי של ה-HERO 120 ומשפחת מערכות HERO. יחד עם מיסטרל, אנו מחויבים לספק פתרונות מתקדמים העונים על הצרכים המתפתחים של לוחם מודרני".

כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision/אתר רשמי, Uvision
כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision. Uvision, אתר רשמי
כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision/אתר רשמי, Uvision

ביוויז'ן מצפים להרחיב עוד יותר את המכירות בארה"ב, ובדרך לעסקאות ענק גם בגרמניה, שם היא משתפת פעולה עם ריינמטאל המקומית. מלחמת אוקראינה, וגם מתקפות חיזבאללה על ישראל, המחישו את היעילות של שימוש בכטכ"מים לתקיפה זול ובכמויות, שגם מדינות עם מערכת הגנה אווירית מתקדמת מתקשות להתמודד מולה.

אבל העסקה היא גם מסר למשרד הביטחון. בישראל מתבצע כמעט כל רכש החימושים המקומי לצה"ל משלוש התעשיות הגדולות, התעשייה האווירית, אלביט ורפאל, ספקיות ותיקות ומוכרות לאנשי הרכש של המשרד. אבל אם הפנטגון יודע לעקוף את התעשיות הגדולות והמקושרות בארה"ב, דווקא מדינת הסטארט אפ צריכה לדעת לטפח ולהעניק עסקאות גדולות גם לסטארט אפים הביטחוניים שלה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully