וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מייסד מנגו נפל למותו מצוק, בנו הפך כעת לחשוד בהריגה

עודכן לאחרונה: 18.10.2025 / 9:22

התקשורת בספרד מדווחת שיונתן אנדיק, שירש את השליטה באימפריית האופנה אחרי מותו של אביו אייזק אנדיק בנפילה מצוק לפני עשרה חודשים, הפך לחשוד בחקירה פלילית על הריגה. המשפחה: "בטוחים בחפותו"

מייסד מנגו, אייזק אנדיק/GettyImages, Julien M. Hekimian

פרשת מותו של מייסד רשת האופנה מנגו, המיליארדר אייזק אנדיק, מקבלת תפנית דרמטית: בנו, יונתן אנדיק, נחקר כעת כחשוד אפשרי בהריגת אביו - כך מדווחים כלי תקשורת מובילים בספרד, בהם אל פאיס ו-לה וונגוורדיה.

אייזק אנדיק, יליד איסטנבול בן 71 במותו, נפל בדצמבר האחרון מגובה של יותר ממאה מטרים במהלך טיול משפחתי באזור הרי מונסראט סמוך לברצלונה. תחילה הוגדרה החקירה כתאונה מצערת, אך לפי הדיווחים החדשים, המשטרה והפרקליטות החלו להתייחס למקרה כאל אפשרות של הריגה.

מקורות משטרתיים ומשפטיים מסרו לעיתונים כי גרסתו של יונתן אנדיק לאירועים הייתה "בלתי עקבית", וכי בת זוגו של האב, שחקנית הגולף אסטרפניה קנות', סיפרה לחוקרים שהיחסים בין האב לבן היו גרועים. גורמים המעורים בפרטים הוסיפו כי נמצאו רצף של סימנים וסתירות שהובילו את החוקרים לבחון את האפשרות שלא מדובר בתאונה בלבד.

בעקבות ההתפתחויות שינה השופט המוביל את התיק את מעמדו של יונתן אנדיק מעד לחשוד פוטנציאלי. לפי לה וונגוורדיה, מכשיר הטלפון שלו הוחרם לצורך בדיקות נוספות. עם זאת, דובר מערכת בתי המשפט בברצלונה הדגיש כי החקירה חסויה ואינה מכוונת בשלב זה כלפי אדם מסוים.

המשפחה מסרה בתגובה רשמית כי "לא התייחסה ולא תתייחס למותו של אייזק אנדיק לאורך כל החודשים האחרונים. עם זאת, היא מביעה את כיבודה להליך המשפטי וממשיכה לשתף פעולה עם הרשויות. היא בטוחה שהתהליך יסתיים במהרה ויוכיח את חפותו של יונתן אנדיק".

ג'ונתן אנדיק, בנו של מייסד מנגו. Anadolu/Getty Images, GettyImages
ג'ונתן אנדיק, בנו של מייסד מנגו/GettyImages, Anadolu/Getty Images

אייזק אנדיק, בן למשפחה ספרדית יהודית ספרדית, היגר בילדותו מאיסטנבול לקטלוניה בשנות ה-60, החל למכור חולצות לתלמידים בתיכון ובהמשך ייסד את מותג מנגו בשנת 1984. הוא נחשב לאחד המתחרים הגדולים של מייסד זארה, אמנסיו אורטגה, ולפי פורבס הונו הוערך ב-4.5 מיליארד דולר.

לאחר מותו מונה יונתן אנדיק לסגן יו"ר דירקטוריון מנגו ולנשיא חברת ההחזקות MNG, לצד אחיותיו ג'ודית ושרה כסגניות נשיא. מנכ"ל הרשת טוני רואיס נכנס לתפקיד יו"ר הדירקטוריון.

  • עוד באותו נושא:
  • מנגו

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully