וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסכם או משבר? ארה"ב וסין במרוץ נגד הזמן - והעולם עוקב בדאגה

עודכן לאחרונה: 18.10.2025 / 22:03

שר האוצר האמריקני סקוט בסנט צפוי להיפגש בשבוע הבא עם סגן ראש ממשלת סין במלזיה, במטרה למנוע הסלמה במכסים ולהמשיך את שיחות המסחר בין המדינות. הפגישה מגיעה על רקע איומים במכס נוסף מצד טראמפ בעקבות הגבלות ייצוא סיניות

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, פסגת השלום, שארם א-שייח', מצרים, 13 באוקטובר 2025/רויטרס

שר האוצר האמריקני, סקוט בסנט, הודיע במהלך סוף השבוע כי הוא צפוי להיפגש בשבוע הבא עם סגן ראש ממשלת סין, חה לי-פנג, במלזיה, בניסיון למנוע הסלמה במכסים על סחורות סיניות. ההודעה נמסרה במהלך ישיבת קבינט בבית הלבן, ואושרה לאחר שיחת וידאו בין השניים. בסנט ציין כי "קיימנו שיחות פתוחות ומפורטות בנוגע לסחר בין ארה"ב לסין", וכי המפגש הבא יתקיים פנים אל פנים.

בסין דיווח כי השניים קיימו "שיחה כנה ומעמיקה על נושאים מרכזיים ביחסים הכלכליים הדו-צדדיים", והסכימו לקיים סבב חדש של שיחות מסחר בהקדם. השניים נפגשו בעבר בארבע ערים אירופאיות במשך חצי שנה כדי לגבש הפסקת אש במלחמת הסחר, שהורידה את המכסים מרמות של שלוש ספרות, אך ההסכם הקיים צפוי לפוג ב-10 בנובמבר.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ האשים את סין במבוי הסתום האחרון סביב מגבלות הייצוא הרחבות על מינרלים נדירים ומגנטים, ואיים במכס נוסף של 100% החל מ-1 בנובמבר, אלא אם בייג'ינג תבטל את המגבלות.

הסכם או משבר? נשיא ארה"ב וסין, דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג/רויטרס

צעדיו של טראמפ היו תגובה להרחבת מגבלות הייצוא של סין על מינרלים נדירים - חומרים חיוניים לייצור טכנולוגי - דבר שהוביל גם לגינוי מצד בסנט ונציג הסחר האמריקני, ג'יימסון גריר, שראו בכך איום על שרשראות האספקה העולמיות.

במקביל, טראמפ אישר כי ייפגש בעוד שבועיים עם נשיא סין שי ג'ינפינג בקוריאה הדרומית, והביע הערכה למנהיג הסיני, תוך שהוא מציין: "אני חושב שנהיה בסדר עם סין, אבל חייב להיות לנו הסכם הוגן".

השינוי בטון וההצהרה על כוונת הפגישה סייעו לעצור את ההפסדים המוקדמים בוול סטריט, כאשר מדדים מרכזיים בשוקי המניות האמריקניים עלו במסחר בסוף השבוע, זאת לאחר שבוע מתוח.

במקביל, קורא ראש ארגון הסחר העולמי לארה"ב ולסין להוריד את המתחים, ומזהיר כי ניתוק בין הכלכלות הגדולות עלול להפחית את התוצר העולמי ב-7% בטווח הארוך.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully