וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנזק מהשוד בלובר מוערך ביותר מ-100 מיליון דולר: "אינו שווה ערך לפגיעה ההיסטורית"

עודכן לאחרונה: 22.10.2025 / 11:15

השוד במוזיאון בפריז גרם לנזק כלכלי של כ-102 מיליון דולר, לאחר שגנבים ברחו עם תכשיטי מלוכה נדירים, כולל טיארה, עגילים וכתר מהמאה ה-19. המשטרה הצרפתית ממשיכה בחקירה, בעוד המוזיאון נפתח היום לראשונה מאז אירע השוד בתחילת השבוע

אנשים מופנים מהלובר בעקבות שוד/לפי סעיף

השוד הדרמטי שהתרחש במוזיאון הלובר בפריז גרם לנזק כלכלי מוערך של 88 מיליון אירו (כ-102 מיליון דולר), לאחר שגנבים ברחו עם תכשיטים מלכותיים נדירים - כך מסרה התובעת הציבורית של פריז, לור בקו. "חשוב לזכור שנזק זה הוא נזק כלכלי, אך הוא אינו שווה ערך לפגיעה ההיסטורית שנגרמה בעקבות השוד הזה", אמרה.

בתוך כך, המוזיאון נפתח היום (רביעי) מחדש, לראשונה מאז אירע השוד ביום ראשון, כשארבעה פורצים השתמשו במנוף כדי לשבור חלון בקומה העליונה של המוזיאון, נכנסו לגלריה לתכשיטי מלוכה וגנבו שמונה פריטים, ביניהם טיארה ועגילים מהסט של המלכה מארי-אמלי והמלכה הורטנס מהמאה ה-19 המוקדמת, וכן כתר הקיסרית אוג'ני, שנמצא מחוץ למוזיאון, אשר ככל הנראה נפל במהלך הבריחה.

מסיבה לא ידועה, השודדים לא גנבו את "יהלום יורש העצר", שנמצא בגלריה הזו ושוויו מוערך ביותר מ־60 מיליון דולר.

המשטרה הצרפתית, יחד עם כ-60 חוקרים, עדיין סורקת את צילומי מצלמות האבטחה במוזיאון ובכבישים הראשיים היוצאים מפריז, ומנתחת טביעות אצבע שנמצאו בזירה במטרה לאתר את השודדים.

כתרים של הקיסרית אז'ני שנגנבו ממוזיאון הלובר/עיבוד תמונה, רויטרס

לפי דו"ח של Cour des Comptes הצרפתי עבור השנים 2024-2019, בלובר נרשם "עיכוב מתמשך" בשדרוגי האבטחה: רק רבע אחד מהאגפים היה מצויד במצלמות. נשיאת המוזיאון, לורנס דה קארס, הזהירה את משרד התרבות הצרפתי מפני "רמת התיישנות מדאיגה", וציינה את הצורך בשיפוצים דחופים. עם זאת, המוזיאון הדגיש כי תאי התצוגה שהותקנו ב-2019 מהווים שיפור משמעותי מבחינת האבטחה.

איגודי העובדים טוענים כי משרות האבטחה קוצצו בשנים האחרונות, בעוד שהמוזיאון חווה זינוק במספר המבקרים. נציג האיגוד ציין: "אי אפשר לוותר על שמירה פיזית".

למה לשלם הרבה?

3 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

מזויאון הלובר נסגר בעקבות שוד. 19 באוקטובר 2025/רויטרס

הלובר הוא המוזיאון הגדול ביותר בעולם, עם שטח תצוגה של כמעט 73 אלף מטרים רבועים. הוא נבנה במקור בשנת 1546 כארמון עבור משפחת המלוכה הצרפתית. המלך פרנסואה הראשון, שהיה הדייר הראשון בו, היה חובב אמנות וביקש שהלובר ישמש להציג את אוספו האישי.

מלכים שבאו אחריו הרחיבו מאוד את אוספי האמנות של הכתר, ולואי ה-14 אף רכש את אוסף האמנות של מלך אנגליה צ'ארלס הראשון, לאחר הוצאתו להורג במלחמת האזרחים האנגלית. האוסף נותר בעיקר פרטי עד לפרוץ המהפכה הצרפתית בשנת 1789, ובשנת 1793 נפתח הלובר כגלריה ציבורית לאמנות.

המונה ליזה עצמה נגנבה מהמוזיאון בשנת 1911 באחד ממעשי השוד הנועזים בהיסטוריה, במבצע שבוצע על ידי עובד לשעבר. הוא נתפס לבסוף, והציור הוחזר שנתיים מאוחר יותר. כיום מציג הלובר יותר מ־35 אלף יצירות אמנות, ומושך אליו כ־30 אלף מבקרים מדי יום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully