כבר חודש שממשלת ארצות הברית "כבויה". כלומר, כ-1.4 מיליון עובדי ממשלה לא מקבלים שכר ולפחות 750 אלף מהם מחויבים, על פי חוק, להמשיך לבוא לעבודה (השאר בחל"ת).
רבים מהם, עובדי הממשלה של המדינה הכי עשירה בעולם, עומדים בתור לבתי תמחוי, כולל חיילים.
וגם הארגונים האלה, שמחלקים מזון לנזקקים, מתרוקנים מאוכל כי חלקם תלויים בכספים ממשלתיים שבגלל ה-Shutdown של הממשלה, לא מגיעים אליהם.
במקביל, קבלנים מקבלים 300 מיליון דולר כדי להרוס את האגף המזרחי של הבית הלבן ולבנות במקומו אולם נשפים גדול יותר מהבית הלבן. זו הדרישה של דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב.
זה ממש סיפור מהימים שלפני המהפכה הצרפתית. המלכים והאצילים גבו מיסים מהאוכלוסייה ולא השקיעו אותם באוכלוסייה חזרה אלא בארמונות מפוארים ואולמות נשפים לאצולה - בזמן שלאזרחים לא היה מה לאכול.
רק שיש כאן טוויסט. מי שממן את הבנייה של אולם הנשפים אלו התאגידים הגדולים ביותר בארה"ב, שמקבלים הטבות מס בשווי מאות מיליארדים אם לא טריליונים ממשל טראמפ. לפי דיווח של "סן פרנסיסקו כרוניקל" חברות כגון אפל, אמזון, גוגל, HP, מטא ופלנטיר של פיטר תיל מממנות את פרויקט האגף המזרחי.
גם מיליארדרים כגון סטיבן איי שוורצמן, מבלקסטון, אחת מחברות ניהול נכסים אלטרנטיביים הגדולות בעולם וחברות נשק כגון לוקהד-מרטין שמו כסף כדי לבנות אולם נשפים מוזהב שבעל שטח גדול פי 2 מכל שאר הבית הלבן.
בבית הלבן התגאו שזה יהיה "שיפוץ היסטורי ללא עלות למשלמי המיסים" אבל התאגידים שמממנים את השיפוץ הזה ב-300-330 מיליון דולר לא ישלמו השנה יותר מ-77 מיליארד דולר ששילמו בשנה האחרונה של ג'ו ביידן כנשיא.
אז כן, השיפוץ ההיסטורי הזה די נעשה על חשבון משלמי המיסים האמריקאים.
אגב, Alphabet, חברת האם של גוגל, תשלם 22 מיליון דולר כחלק מ"הפיצוי" שלה לדונלד טראמפ, שתבע אותה כי השעו את חשבון היוטיוב שלו אחרי שקרא לתקוף את הקפיטול היל ב-6 בינואר 2021.
אה, וכל חברות הטכנולוגיה שתרמו 300 מיליון דולר או יותר לבניית אולם נשפים, השקיעו לאחרונה 200 מיליון דולר נוספים בפוליטיקאים אמריקאים כדי שאלו לא יפעלו למען רגולציה על בינה מלאכותית, תחום שלפי האנשים הראשונים שייצרו בינה מלאכותית חייב רגולציה כדי לשמור על אזרחי העולם. וממשל טראמפ לבטח לא עובד על רגולציה על בינה מלאכותית. מה כבר יכול להשתבש.
כן, הכל דפוק.
המיליארדר הגזען משלם לחיילים במקום הממשלה
אבל זה לא נגמר. בשבוע שעבר חברת Unusual Machines, שמייצרת רחפנים, חתמה על הסכם ענק (סכום לא נחשף) עם הפנטגון על אספקת 3,500 רחפנים ו-20,000 חלקי רחפנים לצבא האמריקאי.
אחד מהבעלים של החברה הוא דונלד טראמפ ג'וניור, הבן של, שנכנס לחברה כמשקיע בנובמבר, כשאבא שלו זכה בבחירות. קצת דמי כיס לילד על חשבון משלמי המיסים האמריקאים. נו פרובלם.
ואם כבר עוסקים במערכת הביטחון האמריקאית, אז חבר של דונלד טראמפ, המיליארדר טימות'י מלון, תרם 130 מיליון דולר לצבא האמריקאי - צעד חסר תקדים ומסוכן - כדי שיוכל לשלם לחיילים שלא יכולים לקבל שכר מהממשלה האמריקאי. מלון, אגב, בעל עבר ארוך של התבטאויות גזעניות. כמובן.
קצת קשה לעמוד בקצב של הממשל המושחת בכל הזמנים אבל הערכות הן שמאז שדונלד טראמפ נשיא בפעם השנייה, המשפחה שלו קיבלה 1.8 מיליארד דולר במזומנים ומתנות. כשלפי "המרכז להתקדמות אמריקאית", המשפחה הרוויחה יותר מ-1.2 מיליארד דולר ממטבעות ומוצרי קריפטו.
ביום חמישי שעבר אתם יודעים מי קיבל חנינה מטראמפ? המייסד של Binance, צ'אנגפנג ג'או, שהורשע בעבירות הלבנת הון ואפשר עסקאות אנונימיות שהיו קשורות לארגוני טרור (כגון חמאס ואל-קאעידה) ולרשתות סחר בסמים וניצול מיני של ילדים.
וכל אלו אפילו לא סיפורי השחיתות הכי גדולים מארה"ב לאחרונה.
לאחרונה ראש הפד, ג'רום פאוול, הזהיר "שממשלת ארה"ב על מסלול פיסקלי לא בר-קיימא... החוב גדל מהר יותר מאשר הכלכלה". הצעדים של הממשל, הטבות המס לתאגידים ולמיליארדרים וההתנהלות הכלכלית, הובילה להעמקת החוב הלאומי של ארה"ב.
וכאן עולה השאלה שמעטים מדי שואלים. אם נשיא ארה"ב מושקע כל כך במטבעות מבוזרים, ומטבעות מבוזרים יפרחו אם הדולר יקרוס, האם לנשיא ארה"ב אין אינטרס כספי-פיננסי, להקריס את הדולר? זה נשמע מאוד מושחת נכון? ובכן, זו המציאות כיום בארה"ב. וכן, כאמור, הכל דפוק.
