וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מבקר המדינה: "ההסתדרות תחת בדיקה כבר מספר חודשים, אוספים חומרים"

עודכן לאחרונה: 4.11.2025 / 7:09

אנגלמן חשף בכנס אילת לעיתונות כי משרדו מנהל בחודשים האחרונים ביקורת בהסתדרות, לאחר התנגדות מצד הארגון ויועציו המשפטיים. לדבריו, הבדיקה תימשך בתיאום עם גורמי האכיפה

פעילות להב - פרשת "יד לוחצת יד", ההסתדרות/מעריב

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן חשף בכנס אילת לעיתונות כי משרדו פתח בביקורת על ההסתדרות הכללית - למרות התנגדות מצדה. לדבריו, "לפני כמה חודשים פתחנו בביקורת על ההסתדרות למרות שנתקלנו בהתנגדות מצדה".

אנגלמן, שהתארח בכנס אילת לעיתונות ה-17 של אגודת העיתונאים בתל אביב, אמר כי בכוונתו להמשיך בביצוע הביקורת תוך תיאום עם גורמי אכיפת החוק כדי לא לפגוע בחקירה הפלילית המתנהלת.

בריאיון לדני קושמרו סיפר כי "לאחר התנגדות עיקשת של ההסתדרות, משרד מבקר המדינה החל לאחרונה בביצוע ביקורת בהסתדרות בנוגע להיבטי ניהול ופיקוח".

לדבריו, "דוח המבקר האחרון על ארגון עובדים ארצי עסק בהסתדרות הלאומית והתפרסם בשנת 2012. הדוח העלה ממצאים חמורים שאף הביאו לפתיחת חקירת משטרה בעניינו. זה מכבר החלטתי לקיים ביקורת בהסתדרות הכללית למרות ההתנגדויות מצד נציגי ההסתדרות. בחוק נקבע כי ההסתדרות כפופה לביקורת המדינה, למעט בעניינים הנוגעים להגנה על זכויות עובדים - ואכן משרדי לא בודק את הנושאים הללו".

עוד הוסיף כי "כבר לפני מספר שנים נפגשתי עם יו"ר ההסתדרות בנוגע לפתיחת ביקורת, ועם פרוץ המלחמה הקדשנו את רוב התשומות לביקורת בנושאי המלחמה. בחודש יולי האחרון חזרנו להסתדרות והודענו על פתיחת ביקורת בנושאים שונים. גם הפעם נתקלנו בהתנגדויות מצד יועצים משפטיים".

המבקר אמר כי"כרגע אנחנו בשלבי איסוף חומרים, וכמובן שבשעה שגוף מבוקר נמצא בחקירה משטרתית - הביקורת תפעל בתיאום מלא עם גורמי אכיפת החוק כדי לא לפגוע בחקירה המתנהלת".

לסיום אמר אנגלמן: "חובה על כל גוף ציבורי לשתף פעולה עם ביקורת המדינה באופן מלא. אנחנו נחושים לבצע את תפקידנו כפי שנקבע בחוק יסוד".

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן/אתר רשמי, אודי פורטל, אגודת העיתונאים בתל אביב

כידוע, אמש נעצר יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד, יחד עם אשתו ועשרות חשודים נוספים, בחשד לשוחד, מרמה והלבנת הון. לפי החשד, בר דוד אפשר לאיש עסקים בכיר ומקורב - איש הביטוח עזרא גבאי - לפעול בהסתדרות ובחברות ממשלתיות בתמורה לטובות הנאה.

החקירה מתנהלת ביחידת להב 433 וכוללת חשדות למינויים פוליטיים ומנגנון שוחד נרחב שחצה רשויות ותאגידים ציבוריים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully