חברת הסייבר הישראלית Wiz עברה בהצלחה את בחינת ההגבלים העסקיים של משרד המשפטים האמריקני (DOJ) בעסקת הרכישה על ידי אלפבית, החברה האם של גוגל - כך הודיע מנכ"ל החברה אסף רפפורט באירוע של ה"וול סטריט ג'ורנל" שנערך אתמול.
העסקה, שמוערכת בכ-32 מיליארד דולר, צפויה להיות הגדולה ביותר בתולדות ההייטק הישראלי. במסגרת הרכישה תשולב Wiz ביחידת הענן של גוגל, ותסייע לה לחזק את יכולותיה בתחום אבטחת הסייבר ולהציע ללקוחות פתרונות מתקדמים לניהול סיכונים קריטיים.
"בוודאי שמדובר בציון דרך חשוב, אבל אנחנו עדיין באמצע הדרך בין החתימה לסגירה", אמר רפפורט בהתייחסו להחלטת משרד המשפטים.
במרץ 2025 השלימה ענקית הטכנולוגיה אלפבית, החברה האם של גוגל, את רכישת חברת הסייבר הישראלית Wiz בעסקה בשווי חסר תקדים של 32 מיליארד דולר. מדובר ברכישה הגדולה ביותר בתולדות גוגל, כמו גם באקזיט הגדול ביותר של ההייטק הישראלי.
המו"מ בין הצדדים נמשך חודשים ארוכים, וכלל דיונים רגולטוריים ופיננסיים מורכבים. גוגל כבר בחנה את רכישת Wiz בקיץ 2024 בסכום של כ־23 מיליארד דולר, אך המהלך נעצר בשל התנגדויות רגולטוריות ומשקיעים. סגירת העסקה בסכום הגבוה משמעותית מעידה כי המכשולים הוסרו.
Wiz הוקמה לפני כחמש שנים בידי רפפורט ושותפיו, וצמחה במהירות לאחת מחברות אבטחת הענן הבולטות בעולם. החברה מפתחת מערכת שמבצעת סריקה חכמה של סביבת הענן באמצעות ממשקי API, ומאתרת פגיעויות, הרשאות חריגות ותצורות רשת מסוכנות.
היתרון המרכזי של Wiz טמון ביכולת לאחד את כלל הנתונים הללו לכדי מפת סיכונים כוללת, שמאפשרת לארגונים לתעדף את הטיפול באיומים הקריטיים ביותר.
בחודש יוני דיווח בלומברג כי רשויות ההגבלים במשרד המשפטים בחנו האם רכישת Wiz עלולה לפגוע בתחרות בשוק אבטחת המידע.
דובר גוגל מסר לרויטרס כי החברה מצפה להשלים את הליך הבדיקה גם במדינות נוספות, וכי הרכישה צפויה להיסגר בשנת 2026, בכפוף לתנאי סגירה מקובלים.
