וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החברה הזו הולכת לקבל 10 מיליארד דולר. אז למה המניה צונחת ב-15%?

עודכן לאחרונה: 10.11.2025 / 22:48

מניות מטסרה צנחו ב-15% לאחר שהחברה קיבלה הצעה משודרגת מפייזר לרכישת החברה בשווי עד 10 מיליארד דולר, ובתמורה לקבלת גישה לשוק התרופות לירידה במשקל. העסקה כוללת תשלום מראש של 65.60 דולר למניה עם תוספת עתידית שתלויה בהצלחת התרופות

עובדים בבורסת וול סטריט בניו יורק. רויטרס
עובדים בבורסת וול סטריט בניו יורק/רויטרס

מניות מטסרה, מפתחת התרופות נגד השמנה, צנחו הערב (שני) ביותר מ-15% אחרי שהחברה קיבלה בסוף השבוע הצעה משודרגת מענקית התרופות פייזר, שהביאה לסיום מלחמת הצעות ממושכת עם נובו נורדיסק. ההצעה, בשווי של עד 10 מיליארד דולר, מספקת לפייזר גישה לשוק הרווחי של התרופות לירידה במשקל.

בהתאם להסכם, פייזר תשלם 65.60 דולר למניה במזומן מראש, עם תוספת של עד 20.65 דולר למניה, תלוי בהצלחת התרופות שברשות מטסרה.

מניות מטסרה ירדו ב-15.2% למחיר של 70.58 דולר למניה, בעוד שמניות פייזר ירדו ב-1.4% למחיר של 24.09 דולר.

העסקה עם פייזר מספקת לחברה גישה לשוק התרופות לירידה במשקל, גם אם הטיפולים של מטסרה ידרשו עוד שנים עד שיגיעו לשוק. בין התרופות הניסיוניות של מטסרה, המפותחות בשלב מוקדם-בינוני, ניתן למצוא את MET-097i, תרופה ממשפחת GLP-1 המיועדת להזרקה חודשית, בניגוד לטיפולים דומים של המתחרות אילי לילי ונובו, שדורשים הזרקות שבועיות. בנוסף, החברה מפתחת את MET-233i, תרופה המדמה את ההורמון האמילין, שמקורו בלבלב.

ענקית התרופות פייזר/רויטרס

תעשיית התרופות נדרשת להתמודד עם לחצים מצד ממשלת ארה"ב להוריד את מחירי התרופות במדינה, אשר בה עלויות התרופות מרקיעות שחקים ומגיעות לרמות גבוהות בהרבה בהשוואה לשוקי תרופות במדינות מפותחות אחרות.

בשבוע שעבר, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיע להסכמות עם נובו ולילי להוריד את מחירי תרופות הירידה במשקל עבור תוכניות הביטוח הממשלתיות, וכן עבור לקוחות בתשלום מזומן.

מנכ"ל פייזר, אלברט בורלה, ציין בראיון ל-CNBC כי המחירים ששימשו בניתוח העסקה עם מטסרה היו דומים לאלה שהוצגו על ידי נובו ולילי במהלך הפגישה שערכו הבית הלבן.

  • עוד באותו נושא:
  • פייזר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully