המאבק של עובדי סטארבקס מקבל דחיפה פוליטית: ראש העיר הנבחר של ניו יורק, זוהרן ממדאני, קרא לעוקביו ברשתות החברתיות להפסיק לקנות ברשת הקפה, בזמן שעובדים ביותר מ-25 ערים בארה"ב יצאו לשביתה ביום "Red Cup Day" - אחד מימי המכירה המשמעותיים של החברה.
ממדאני, המזוהה עם הזרם הסוציאליסטי ושידוע בקו פרו-איגודי, כתב בחשבון ה-X שלו בפני 1.1 מיליון עוקביו: "עובדי סטארבקס ברחבי המדינה שובתים על רקע הפרת חוקי עבודה ונאבקים על חוזה הוגן. כל עוד הם שובתים - אני לא קונה סטארבקס, ואני מבקש מכם להצטרף אלינו. אין חוזה - אין קפה".
לפי החברה, למרות השביתה, כ-99.9% מהסניפים ברחבי ארה"ב נותרו פתוחים. עם זאת, איגוד עובדי סטארבקס - המייצג כ-9,000 בריסטות מתוך יותר מ-200 אלף עובדי החברה - טוען כי הרשת מסרבת להתקדם במו"מ, ומזהיר שהשביתה תתרחב אם לא תושג פריצת דרך.
סטארבקס מצידה מאשימה את האיגוד בדרישות לא סבירות, ומדגישה כי היא מציעה ממוצע שכר של 19 דולר לשעה - שלדבריה שווה ערך ליותר מ-30 דולר כולל הטבות.
השביתה הנוכחית היא הרביעית מאז 2023, והשלישית מאז שבריאן ניקול נכנס לתפקיד מנכ"ל החברה ב-2024. מגעי המו"מ, שנראו מבטיחים בפברואר האחרון, קרסו בתוך חודשים לאחר האשמות הדדיות.
האיגוד טוען שהגיש מעל 1,000 תלונות על הפרות חוקי עבודה לכאורה מצד סטארבקס, בזמן שמועצת יחסי העבודה האמריקנית מאשימה את החברה בצעדים אנטי-איגודיים כמו סגירת סניפים ופיטורי עובדים. סטארבקס מכחישה זאת.
זו לא הפעם הראשונה שהאיגוד מכוון את מאבקיו ל-"Red Cup Day". בשנה שעברה הובילה שביתה דומה לסגירה זמנית של כ-60 סניפים.
המתח מול ההנהלה גובר גם על רקע יוזמותיו של ניקול. בין השאר, הוא רכש 200 אלף טושים, והנחה את העובדים לצייר מסרים ידידותיים על כוסות - מהלך שעורר התנגדות בטענה שהוא דורש זמן רב מדי ואף עלול להתפרש כפלירטוט מצד הלקוחות.
לצד זאת, סטארבקס ניצבת מול ביקורת נוספת לאחר שסגרה מאות סניפים ברחבי ארה"ב, בהם 59 סניפים מאורגנים, בהתראה של ימים בודדים - מהלך שיצר בלאגן בקרב עובדים, גורמי עירייה ובעלי נכסים, במיוחד בניו יורק.
