וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המארינס עוברים לדום: לראשונה - החל ייצור של כיפת ברזל בארה"ב

23.11.2025 / 17:32

המפעל המשותף לרפאל ולריית'און האמריקאית יספק מיירטים למערכת הגנה אווירית למארינס האמריקאים, יתמוך באספקות לצה"ל ובחברה מקווים שגם עבור לקוחות נוספים. ומה יקרה לפס הייצור בארץ?

כיפת ברזל/דובר צה"ל

טיל ישראלי מייד אין די יו אס אי: בקמדן, ארקנסו, נחנך פס ייצור ראשון של מיירטי כיפת ברזל מחוץ לישראל.

מדובר במפעל שנבנה בהשקעה של 63 מיליון דולר, נקרא R2S ומשותף לרפאל שפיתחה את מערכת יירוט הרקטות והכטב"מים, ולריית'און האמריקאית, שותפתה לפרויקט ויצרנית מערכת הפטריוט.

המפעל נבנה לאחר שמשרד ההגנה בוושינגטון הזמין מהשתיים 2,000 מיירטים עבור מערכת הגנה אווירית חדשה שפותחה עבור חיל הנחתים (המארינס) של ארה"ב, ועושה שימוש במכ"ם ובמערכת שליטה מתוצרת ארה"ב במקום רכיבי כיפת ברזל האחרים. אולם האמריקאים לא הצליחו למצוא מיירט שמציע שילוב בין ביצועים למחיר כמו הטיל הישראלי, ובחרו להצטייד בו.

השקת מפעל רפאל ורייתאון. מימין קלינט אוניל - ממשל מקומי ארקנסו, ג'ונתן קייסי - מנכ"ל R2S, טום לליברטי - President of Land and Air Defense ,Mr. Stephen Bowdren Program Executive Officer, Land Systems, USMC ,Systems, USMC , בכירים במארינס, מושלת מדינת ארקנסו - הגב' שרה סנדרס האקבי, בכירים במארינס, יו"ר רפאל - ד"ר יובל שטייניץ, מנכ"ל רפאל - יואב תורג'מן./אתר רשמי, R2S

המפעל, שהקמתו החלה ב-2024, יעסיק 60 עובדים, ובשתי החברות מקווים לקבל עבורו הזמנות גם מלקוחות אחרים. פס הייצור הקיים של מיירטי הטמי"ר ברפאל ימשיך לפעול כפס ייצור אסטרטגי לאחר ממערכות הנשק החשובות כיום בצה"ל.

עם זאת, המפעל בארה"ב יוכל לסייע בהגברת האספקות גם לצה"ל, כפי שמפרטת רפאל בהודעתה: "החדש הוקם כחלק מהאסטרטגיה שמוביל משרד הביטחון באמצעות מנהלת "חומה" במפא"ת להאצת הייצור הסדרתי של מיירטי כיפת ברזל". גם כך כ-50% מרכיבי המערכת מגיעים מארה"ב בהתאם לדרישת הממשל לעשות שימוש בתעשייה האמריקאית בתמורה למימון ההצטיידות בטילים.

מושלת מדינת ארקנסו, שרה סנדרס האקבי אמרה בטקס הפתיחה של המפעל כי "חברות ביטחוניות כמו R2S בוחרות בארקנסו מסיבה טובה: יש לנו כוח עבודה מצוין, עלות מחיה נמוכה, רגולציה פשוטה - ואנחנו לא מתנצלים על היותנו "הארסנל של הדמוקרטיה" עבור אמריקה ובעלות בריתה. בשנתיים האחרונות העמקתי את הקשר של ארקנסו עם R2S במפגש בסלון האווירי בפריז, בטקס הנחת אבן הפינה ב-2024 וגם במסגרת ביקור בישראל בקיץ האחרון, ואני גאה בשותפות שבנו קהילת קמדן ומדינת ארקנסו עם החברה הנהדרת הזו".

המפעל הוקם בהשקעה של כ-63 מיליון דולרים ויצטרף למתחם התעשייה הנרחב של ריית'און בפארק התעשייה היילנד.

sheen-shitof

עוד בוואלה

קק"ל מעודדת לימודי אקלים באמצעות מלגות לסטודנטים צעירים

בשיתוף קק"ל

כיפת ברזל/רפאל
השקת מפעל כיפת ברזל של רפאל וריית'און. מימין לשמאל: יואב תורג'מן - מנכ"ל רפאל, הגב' שרה סנדרס האקבי - מושלת מדינת ארקנסו, ד"ר יובל שטייניץ - יו"ר רפאל/אתר רשמי, R2S

יו"ר רפאל, ד"ר יובל שטייניץ, אמר בטקס כי "ארה"ב היא הידידה הטובה ביותר של ישראל בעולם ותרומתה לחוסנה של המדינה היא הגדולה ביותר. מערכת כיפת ברזל הגנה על מיליוני אזרחים בישראל בהצלחה פנומנלית באחת הסביבות המבצעיות המאתגרות ביותר. הקמת קו ייצור בארה"ב משקפת את הבשלות, האמון ושיתוף הפעולה ארוך השנים בין המדינות ותתרום. הן לצמיחה כלכלית אזורית והן לביטחון ארה"ב ובנות בריתה".

מנכ"ל רפאל יואב תורג'מן אמר כי "המצוינות המדעית והחדשנות הטכנולוגית של רפאל מקבלות כעת חיזוק משמעותי עם יכולות ייצור אמריקני, המבטיח תמיכה בצרכי הביטחון של ארה"ב ובעלות בריתה ואת האפשרות לייצר את מיירטי הטמיר ביעילות ובהיקף הנדרש. אנו מעריכים את השותפות העמוקה שהביאה להוצאת המהלך הזה לפועל ומחויבים להמשיך לתמוך בצרכי הביטחון של ארה"ב".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully