ועדת הכספים של הכנסת, בראשות ח"כ חנוך מילביצקי, אישרה היום מספר שינויים תקציביים בתקציב המדינה לשנת 2025.
על פי ההחלטה, כ-150 מיליון שקלים יועברו מסעיף ההשכלה הגבוהה למשרד החוץ. מתוך הסכום, 90 מיליון שקלים יוקצו לקמפיין הסברה ו-60 מיליון שקלים ייועדו להבאת מאות משלחות בינלאומיות של משפיענים עם אירוח מלא.
בדיון בוועדה הסביר הרפרנט ממשרד האוצר כי מקור הכסף הוא בסעיף שמתקצב חוקרים על פי מודל תחרותי. תקציבנית משרד החוץ ציינה כי מתחילת השנה הוקצו 140 מיליון שקלים מתקציב קואליציוני עבור אירוח משלחות, וכי 60 מיליון השקלים הנוספים המונחים כעת על שולחן הוועדה מצטרפים לסכום זה.
בנוסף לשינויים בתקציב משרד החוץ וההשכלה הגבוהה, אישרה ועדת הכספים העברה של כ-368 מיליון שקלים מסעיפי רשויות פיקוח וממשרדי המדע, התרבות והספורט, התעסוקה והשיכון לרשויות המקומיות. לפי התוכנית, מדובר במענקים לרשויות המקומיות בהיקף כולל של יותר מ-380 מיליון שקלים, המיועדים לרשויות בעוטף עזה, ביהודה ושומרון ובמחוז הצפון, וכוללים מענקים אזוריים, מענקים שוטפים ומענקי פיתוח.
עוד נקבע כי 12 מיליון שקלים יועברו לאיגוד ערים כנרת, במסגרת המענקים המאושרים לרשויות המקומיות.
