הפרלמנט היווני אישר עסקת ענק עם אלביט הישראלית לרכישת 36 משגרי רקטות וחימושים, בשווי של 650 מיליון יורו (2.5 מיליארד שקל).
מדובר בעסקה שנדונה עם היוונים כבר יותר משנתיים, ואישורה התעכב בגלל המלחמה בעזה. היוונים מעוניינים לחזק את ההגנה על חופי הים האיגאי ועל האיים כמו רודוס וסנטוריני מפני טורקיה הסמוכה, בעקבות האיומים של נשיא טורקיה רג'יפ טייפ ארדואן נגדם, והאגרסיביות הגוברת של הצי הטורקי.
לפי הדיווח של סוכנות רויטרס, חלק מהעבודות במסגרת העסקה יבוצעו ביוון.
לפגוע במטרה בדיוק של 10 מטרים
משגרי ה-PULS של אלביט מסוגלים לירות רקטות מדויקות לטווחים שונים, מ-40 ועד 300 קילומטרים, מערכת שפותחה עוד בידי תעש מערכות שנרכשה בידי אלביט, עבור חיל התותחנים שך צה"ל. הרקטות הן נשק זול משמעותית מטילים לאותם טווחים, כאשר יכולת הנחייה ותמרון מדויקים מאפשרים להן לפגוע במטרה בדיוק של 10 מטרים.
המשגרים והרקטות הישראלים זולים משמעותית ממערכת ה-HIMERS האמריקאית שנמצאת בשימוש אוקראינה וזוכה להצלחות מול הצבא הרוסי, וזמן האספקה שלהן מהיר יותר.
מערכות הרקטות של אלביט נרכשו בשנים האחרונות בידי גרמניה, דנמרק, הולנד, ולפי מקורות זרים גם בידי סרביה ואזרבייג'אן. ספרד הודיע על ביטול רכישתן בגלל המלחמה, ועדיין לא מצאה להן תחליף.
לפי פרסומים ביוון מתנהל גם מו"מ מתקדם לרכישת טילי לורה מהתעשייה האווירית. לורה הוא טיל באליסטי טקטי, ניתן לשגר ממטוסי קרב, ממשגרים יבשתיים או מספינות. לפי הפרסומים ביוון מגיע הלורה לטווח של 400-500 ק"מ, מה שיעניק ליוונים יכולת פגיעה מהירה ומדויקת במטרות טורקיות, עם ראש קרבי גדול יותר מאשר ברקטות של אלביט. לפי פרסומים זרים נמכר הטיל גם לאזרבייג'אן וגם הודו מגלה בו עניין.
על הפרק עם יוון נמצאת גם סדרת עסקאות גדולות עוד יותר למערכות הגנה אווירית, שיהיו מסוגלות ליירט מכטב"מים ועד טילים בליסטיים. יוון מעוניינת לרכוש את הברק MX של התעשייה האווירית ואת קלע דוד וספיידר של רפאל, בשווי כולל של כ-3 מיליארד יורו (כ-11 מיליארד שקל).
