חברת Fibrebond האמריקאית, יצרנית מארזים ותשתיות לציוד חשמלי ולמרכזי נתונים, נמכרה לאחרונה לחברת ניהול האנרגיה Eaton תמורת 1.7 מיליארד דולר. במסגרת תנאי העסקה נקבע כי 15% מתמורת המכירה - סכום של כ-240 מיליון דולר - יועברו לעובדי החברה.
הבונוסים חולקו ל-540 עובדים קבועים של החברה. הבונוס הממוצע עומד על כ-443 אלף דולר לעובד, והוא משולם בפריסה של חמש שנים, בכפוף להמשך עבודה בחברה בתקופה זו. עובדים ותיקים במיוחד קיבלו סכומים גבוהים יותר. עובדים מעל גיל 65 פטורים מדרישת ההישארות בחברה ויכולים לפרוש ולקבל את מלוא הבונוס.
Fibrebond הוקמה בתחילת שנות ה-80 בעיר מינדן שבלואיזיאנה על ידי משפחת ווקר. החברה מייצרת מארזים לציוד חשמלי ותשתיות תעשייתיות. לאורך השנים חוותה החברה תנודתיות חדה: ב-1998 נשרף מפעלה כליל, ולאחר פיצוץ בועת הדוט-קום הצטמצמה מצבת עובדיה מכ-900 ל-320 בלבד.
באמצע שנות ה-2000 עבר ניהול החברה לגרהאם ווקר ואחיו, שביצעו מהלכי התייעלות, מכירת נכסים וצמצום חוב. ב-2013 הקימה החברה חטיבה ייעודית, Fibrebond Power, והתמקדה בבניית תשתיות תעשייתיות מתקדמות. ב-2015 מונה ווקר למנכ"ל.
בשנת 2020 ביצעה Fibrebond השקעה של כ-150 מיליון דולר בהרחבת הייצור לתחום תשתיות למרכזי נתונים. המהלך השתלם עם העלייה החדה בביקוש לשירותי ענן בתקופת הקורונה, ובהמשך גם בזכות גידול בביקוש לתשתיות בינה מלאכותית ולמתקני ייצוא של גז טבעי נוזלי. בחמש השנים האחרונות עלו מכירות החברה בכמעט 400%.
עם גידול העניין מצד רוכשים אסטרטגיים, הציב גרהאם ווקר תנאי לפיו חלק מתמורת העסקה יועבר לעובדים, במטרה לתגמל אותם על נאמנותם ולהבטיח רציפות תפעולית בתקופת המעבר לבעלות חדשה. לדבריו, ללא התנאי, היה חשש לנטישת עובדים מיד לאחר השלמת העסקה.
Fibrebond נמצאת בבעלות שבעה בני משפחת ווקר, כאשר גרהאם ווקר מחזיק בשליטה בזכויות ההצבעה. משפחת הבעלים צפויה לקבל מהעסקה סכום העולה על מיליארד דולר.
עם פרסום הבונוסים הביעו עובדים שביעות רצון מהמהלך, לצד הפתעה מגובה המסים, שעשויים להגיע לעד כשליש מהסכומים שהתקבלו. חלק מהעובדים ציינו כי פריסת התשלומים לחמש שנים מגבילה את האפשרות לעזוב את החברה בטווח הקצר.
גרהאם ווקר צפוי לעזוב את תפקידו בסוף דצמבר, לאחר השלמת המעבר לבעלות החדשה.
