וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא כיבדו "פטור מתור": רשת יוחננוף תפצה לקוחות ב-100,000 שקלים

31.12.2025 / 14:33

רשת הסופרמרקטים תשלם פיצויים ללקוחות עם מוגבלות על הפרת זכותם לקדימות בתור. בעקבות פסק הדין הרשת תעדכן נהלים ותבצע הדרכות לעובדים. עוד נקבע כי הרשת תשלם 10,000 שקלים הוצאות משפט לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים

בווידאו: וואלה פתרנו בתוכנית חופש גדול וקיץ/צילום: אולפן וואלה, רויטרס, עיריית חיפה, עיריית רמלה וצלמי וואלה

רשת הסופרמרקטים יוחננוף תשלם פיצויים בסך כולל של 100,000 שקלים לארבעה מתלוננים עם מוגבלות, לאחר שהפרה את הזכות שלהם לקבל קדימות בתור, כך עולה מהסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין. בנוסף, הרשת תשלם 10,000 שקלים הוצאות משפט לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים.

פסק הדין מגיע לאחר תביעה שהגישה הנציבות בחודש מרץ 2025, בעקבות תלונות על אי מתן קדימות ללקוחות עם מוגבלות והפרות נוספות של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ותקנות הנגישות לשירות.

בדיקת הנציבות גילתה ליקויים מהותיים במתן שירות נגיש, כולל חוסר הדרכות לעובדים בנושא שירות נגיש, ליקויים בהטמעת נהלי נגישות ואי עמידה מלאה בתקנות החוק.

במהלך הדיון בבית המשפט סיפרו המתלוננים את סיפוריהם האישיים. בהמלצת בית המשפט הגיעו הצדדים להסכם פשרה, לפיו הרשת תעדכן ותטייב את נהלי הנגישות והשירות שלה, תבצע הדרכות ייעודיות ומקיפות לעובדים, ותפצה כל אחד מהמתלוננים ב-25,000 שקלים.

הרשת תעדכן נהלים. יוחננוף/Creative Commons, ניר ודל

עו"ד עירית שביב שני, ממונה משפטית בנציבות והתובעת בתיק, ציינה: "פסק דין זה ממשיך ומחזק את המגמה שמובילה הנציבות בשנים האחרונות של העלאת רף הפיצויים הנפסקים לפי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, כחלק מחיזוק ההרתעה והמסר הציבורי הברור: נגישות אינה המלצה - אלא חובה חוקית".

נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, דן רשל, הוסיף: "הזכות לקדימות בתור היא חלק בלתי נפרד מהזכות לשירות נגיש, שוויוני ומכבד. הפרת הזכות הזו פוגעת בכבודם של אנשים עם מוגבלות ואינה מהווה עניין שולי. פסק הדין הזה משדר מסר ברור: מי שמפר את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, יישא בתוצאות".

נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות פועלת משנת 2000, מתוקף החוק והאמנה הבינלאומית של האו"ם לזכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל. בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות, כ-18% מהאוכלוסייה, ומתוך כך, מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" נוספו כ-100,000 אנשים עם מוגבלות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully